Стоил Яков, Нова Република: Политическите мишки не могат да се наричат десни

OFFNews 01 март 2017 в 18:45 5124 2

В Нова Република са единствените, които не са жертвали принципите си заради самоцелна власт. Всички други са се наврели под масата на Борисов за падналите трохи, заяви при представянето на листата на Нова Република, водачът на листата в Бургас Стоил Яков.

"Ще се представим достойно на изборите и ще бъдем част от следващия парламент", каза Яков, който е и председател на Националния предизборен щаб на коалицията.

Дясната коалиция откри кампанията си във Втори МИР Бургас и представи листата с номер 4 пред медиите в културен център "Морско казино". В нея има доста популярни имена от Бургас и региона като адвокатът Иво Баев /син на носителя на Хердерова награда за мир – художника Георги Баев/, хирургът в УМБАЛ-Бургас д-р Борислав Тръпчев, художникът Митко Иванов, бизнесмените Николай Чакъров и Ивайло Ляхович /председател на Областната структура на ДСБ/ и други. 

„Бургаска област е наш приоритет, а псевдодесните и политическите тарикати могат да очакват от нас много мъка, болка и бой", заяви Яков.

Той призова хората, които „са свикнали да мишкуват" и да се занимават с политически шантаж, да не се опитват да принизят политиците от Нова Република на нивото си.

„Ще водим позитивна кампания, но това не означава, че няма да посочим всички ония, които нямат място в Народното събрание", заяви вторият в листата адвокат Иво Баев, който е и общински председател на ДСБ в Бургас.

„Имам сигурната интуиция, че се готви една ужасна коалиция между БСП и ГЕРБ и аз не мога да не участвам срещу това. Според мен, БСП и ГЕРБ са вече двете страни на една монета – БКП 1 и БКП 2. На референдума българският народ каза, че иска мажоритарни избори и хора, които могат да носят отговорност – всички в нашата листа са такива", каза адвокат Баев.

По-рано днес от кандидат-депутатската листа на Нова Република в Бургас се оттегли кметът на Тополовград Божин Божинов, за когото стана ясно, че преди време е защитавал руската агресия в Крим. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9005

2

Симеон

01.03 2017 в 21:10

Тоя балкански със всяка своя мисъл стига дъното и почва да копае все по-дълбоко и по-дълбоко. То хубаво демокрация и свобода на словото ама такива като теб със закон трябва да ги забранят