Пожарът край Лесово обхвана 10 000 дка площ, евакуация в Присадец

OFFNews 09 август 2020 в 09:48 3012 1

Снимка BGNES

Пожарът край село Лесово, който снощи прехвърли периметъра на река Тунджа и навлезе в района на с. Присадец, община Тополовград, продължава да вилне, съобщиха от Областна администрация Хасково.

Пламъците вече са обхванали между 5000 и 10 000 дка площ. Огнеборците са спасили селото, но трудният терен и силните до ураганни ветрове допълнително затрудняват работата на пожарникарите. Обстановката остава усложнена. На място са 5 противопожарни автомобила, горски служители, военни и доброволци. В борбата със стихията е включена верижна и селскостопанска техника, и хеликоптер Кугър на армията.

Областният управител на Хасково Стефка Здравкова е на място и координира дейностите на службите. Помощ е поискана и от военните.

От Областна администрация информираха още, че десет семейства от село Присадец са били евакуирани в село Радовец, за да се гарантира тяхната безопасност.

 Пожароопасната обстановка остава и за днес в цялата Ямболска област. За изминалото денонощие огнеборците са се отзовали на 15 сигнала за възникнали пожари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови