Борисов притеснен от проверката срещу ген. Шивиков

ОFFNews 17 юни 2015 в 22:02 7926 8

Генерал Димитър Шивиков.

"Не можеш да имаш началник на "Военна полиция", който да вкарва генералите в прокуратурата, без да ти докладва", каза Бойко Борисов на военния министър Николай Ненчев днес по време на заседание на кабинета.

Премиерът изрази опасение относно начина, по който е направена проверката срещу командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков.

Президентът също е разтревожен от случилото се. Борисов подчертава, че трябва да бъде оказана всякаква помощ на генерала, въпреки че не трябва да се месят на съдебната власт.

"Проблемът е, че ако съдът реши, че няма основание да бъде повдигнато обвинение, ние не можем да го върнем повече в системата. Веднъж напуснал системата, той не може да се върне. Можем да направим много бърза промяна в закона, ще направя среща с парламентарните групи, за да ги помоля в рамките на десетина дни да направим промяна в закона, така че да гарантираме и да запазим авторитета и статута на тези хора", казва Ненчев.

Христо Иванов заяви, че военното правосъдие си създава работа, за да оправдава съществуването си. 

"Роман може да се напише за начина, по който хвърляме обществен ресурс да поддържаме една абсолютно излишна система", казва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови