Защо не трябва да се чете

Емил Йотовски 24 май 2018 в 08:01 14183 8

Напълно излишно е четенето, защото не води до нищо смислено. В четенето няма нищо полезно. Размива фокуса от важните неща в живота.

Нека видим:

За какво ти е да знаеш кой печели във „Война и мир“, ако не е Левски или ЦСКА? За какво ти е да знаеш коя е „Ана Каренина“, ако ѝ нямаш телефона? А ако не пуска – все тая.

За какво ти е да знаеш какво е „Полет над кукувиче гнездо“? Да не си некъв орнитолог (такъв, дето се занимава с врабчета), баси? И като казах врабчета, к'во ти пука кои са „Ние врабчетата“? Ми вие сте врабчета, ние не сме и толкоз!

Какво ти дреме къде се е провеждал „Пикник край пътя“, ако никой не те е поканил? Поне пиенето на корем ли е било?

Защо ти трябва да знаеш какво е „Под игото“? Нека си слагат каквото си искат под него. Нали така? Демокрация е, ебаси.

Какво значение има за теб „Железният светилник“? Днес сме на диодно осветление, алоу! Ти за ЛЕД лампа не си ли чувал бе, динозавър?

Или пък какви са тези „Немили-недраги“! Ми то си е ясно и без четене. Щом са немили-недраги, значи са го окъсали здраво. Сигурно са се овъртолили в кредити или нещо са болни. Теб какво те интересува? Да се оправят!

„История славянобългарска“? Е, нали историята се учи по история, не по литература. Ало, министерството? Пак ли ще се дразним?

Или пък „Даваш ли, даваш, балканджи Йово“? Кво да го четем като той или ще даде или няма да даде. Никакъв съспенс. Нищо. (Не дава и го утрепват – спойлер)

„Гордост и предразсъдъци“? Тези сме ги гледали по поп-фолк тв.

„Идиот“? Не ме интересува Достоевски! Ти на кого ще викаш идиот бе?

Виж, „Винету“ е друго нещо. „Винету“ е пич и там има какво да се научи за живота. Добре е да се прочете, ама откакто го има на филм, няма смисъл от книгата.

Колкото до буквите, те са си ок. Има талончета за търкане с букви и там се печели яко. Ама ако не търкаш, кво ти пука? Затова бойкот!

Виж, цифрите са друга работа – плюс, минус, ДДС – все сериозни работи. Дори хората са измислили калкулатор за цифрите, за да смятат по-лесно. А да са измислили калкулатор за буквите, за да е четенето по-лесно? А?

Ако на някой му се чете – да ходи да си празнува. Ама по-тихо, за да не пречи на съвременните хора, които си пият пиенето. А довечера може и по едно порно да се свали, че нали е празник. И за там четене не е необходимо. Гаранция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

8

rikktor

29.05 2018 в 14:25

Може и да е прав, но доста постна и пошла сатира. Меко казано е като написана от тия, за които се отнася...

16193

7

SC

29.05 2018 в 09:34

Уф, взех, че го прочетох. Баси прецакването!
Нищо, де, ко някой не му са чете, моа му спойлна ко пише.

14469

6

случайно прочетох

26.05 2018 в 17:34


Поздравления за Емил Йотовски!
Ако може само да добавя още един аргумент:На мобилните телефони менюто е с картинки, за да могат и илитератите да се ориентират ;–)

12050

5

Very Bastard

25.05 2018 в 22:30

Тъй ами , найш кво четене. Трябва да сме прости , но за сметка на това горди в простотата си . Научиш ли се да броиш до 12 и си готов за живота .
Прегръщам горе написаното и отивам да си направя барбекю с библиотеката на родителите ми , дето и без това само ми заема място .

23293

4

Стефан

25.05 2018 в 12:56

Е щом не се и каниш да обясниш - защо изобщо се обаждаш? Ти нали си над простаците, които не разбират неоповестените ти висши мисли?

12005

3

Димитров

25.05 2018 в 09:02

Явно дълго ще трябва да обяснявам , за което нямам нито време нито желание .Щом не ви пречи някой да ви обявява за пълни кретени кой съм аз да ви нарушавам "сатирата".

23293

2

Стефан

25.05 2018 в 02:20

С какво?
И в какво не е прав авторът?
За да не се хабиш ти пък да четеш излишно - питай някого какво е "сатира". Но гледай да уцелиш въпрос със женския род, понеже ако налетиш на мъжкият - ще ти кажат друго.

12005

1

Димитров

24.05 2018 в 22:12

Прекалихте !