Вторият медиен съюз написа алтернативен етичен кодекс

OFFNews 19 декември 2013 в 14:55 7462 10

Церемонията по подписване на етичния кодекс на БМС
Церемонията по подписване на етичния кодекс на БМС

 

„Ние, членовете на Българския медиен съюз осъзнаваме своята отговорност към обществото, която медиите дължат на всеки гражданин на Република България. Вярвайки, че изпълняваме нашите задължения честно, в съответствие с действащото законодателство и отчитайки нуждата от редакционна независимост, приемаме настоящите правила като възможност и задължение за въвеждане на ефективна саморегулация чрез приемане на единни стандарти обединени в настоящия Професионално-етичен кодекс на българските медии".

Това гласи преамбюлът на приетия вчера професионално етичен кодекс на Българския медиен съюз – втората издателска организация след Съюза на българските издатели.

Вторият етичен кодекс в българската медийна среда бе подписан в сряда вечерта на тържествена церемония в резиденция „Лозенец“ в София от членовете на БМС, сред които пресгрупата на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, изданията на Петьо Блъсков, на Тошо Тошев, Славка Бозукова, Валери Запрянов и др.

Документът е отворен и може да бъде подписан и от други медии, заяви изпълнителният директор на БМС Гриша Камбуров. Той определи церемонията като „медийното събитие на 2013 година” и отправи послание към медиите да работят за „толерантност и уважение“.

Събитието беше благословено от западно и средноевропейският митрополит Антоний.

В момента Българският медиен съюз (БМС) е най-голямата медийна организация и обединява 35 издатели на 68 местни и национални медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!