Ексклузивно Тежка катастрофа на сръбски автобус с деца на АМ Тракия: има ранени

Vizeum е най-бързо развиващата се медийна агенция в света

ОFFNews Последна промяна на 01 юли 2015 в 19:03 1703 0

Международната медийна агенция Vizeum, представена и на българския пазар от 2013 година, бе обявена за най-бързо развиващата се медийна агенция в света. Това показва класацията на изследователската компания РЕКМА (RECMA) на база общи медийни бюджети, с който компаниите са оперирали през 2014 г.

Vizeum е увеличила своя бюджет с над 29% на годишна база, което е с повече от 9% в сравнение с втората компания в класацията. В топ 5 на най-бързо развиващите се медийни агенции попадат:

1. Vizeum + 29.1%
2. BPN + 20%
3. Arena + 12.3%
4. MediaCom + 11.5%
5. Dentsu media + 11.1%

В абсолютна стойност увеличението на общия медиен бюджет, с който оперира Vizeum се равнява на над 2 милиарда долара.

Vizeum е създадена през 2003 година с амбицията да се превърне в най-иновативния партньор на своите клиенти в ерата на дигиталните технологии. В момента мрежата оперира с 65 офиса на 45 пазара в целия свят. Томас Ле Тиери основава Vizeum във Франция и е назначен за Глобален президент на агенцията през 2013. Компанията обслужва своите глобални клиенти от седем големи хъба в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк, Париж, Сингапур, Токио и Висбаден.

През последните 18 месеца Томас Ле Тиери успя да изгради глобален управленски екип, сред който изпъкват имената на Патрик Афлек, глобален директор Иновации, Лий Хоукинс и Пиер Тейлър, президенти Обслужване на глобални клиенти, Чийтън Мъри, глобален директор Стратегии и Джо Ригби, глобален директор Маркетинг и развитие на нови пазари.

Сред най-значимите постижения на Vizeum през 2014 г. се числят спечелването на ABInBev (Европа), Burger King (Европа) and Shiseido (на глобално ниво). Vizeum разшири още своето партньорство на нови пазари със Sonos, IKEA и BMW. В България Vizeum обслужва Ferrero, Total и Max Telecom. През 2014 г. агенцията спечели и медийното обслужване на Easy Credit.

„Успяхме да постигнем този впечатляващ растеж чрез целенасочените ни усилия в сферата на медийните иновации, които създават стойност за клиента“, коментира Томас Ле Тиери. “Изграждахме последователно своята мрежа и сега това ни се отплаща. Ръстът, който бележим, ще ни помогне да запазим гъвкавостта, която клиентите ни изискват в бързо променящата се медийна среда. Това е единственият начин да останем в епицентъра на индустрията предоставяйки първокласни решения за совите клиенти".

Мария Грашнова, Изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network България, част от която е и Vizeum добави: „На българския пазар Vizeum набира скорост, предлагайки иновативни стратегии и подход, обвързан изцяло с търговските резултати на своите клиенти. Вярвам, че все повече компании ще изискват това от своите медийни агенции и ние сме тук, за да им го предложим”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови