Топката е в СЕМ - отива ли си шефът на БНР

OFFNews 19 септември 2019 в 09:29 4439 2

Снимка БГНЕС

Две ключови събития за кризата в БНР са насрочени за днешния ден в Съвета за електронни медии (СЕМ).

В 12:30 ч е насрочена среща с Редколегията на "Хоризонт". Срещата е по искане на журналистите от радиото и е по повод натиска над програмата и спирането на сигнала на 13 септември. Редколегията смята, че в обясненията за спиране на сигнала има притеснителни разминавания (До същото заключение стигна и ДАНС.). Същото се отнася и до натиска за отнемане на ресора на Силвия Великова и свалянето ѝ като водещ на сутрешния блок.

След срещата, в 14 ч, започва редовното заседание на СЕМ. Първа точка в дневния ред е становище за ситуация в Радиото. Макар да нападнаха остро генералния директор Светослав Костов по време на изслушването му в понеделник, членовете на СЕМ засега не са обявили категорично дали ще започнат процедура с искане за предсрочното му отстраняване от поста. Като работодател на генералния директор СЕМ има право да поиска прекратяване на договора му. Спирането на Радиото, отнемането на ресора на ключов журналист и натискът над "Хоризонт" дават достатъчно основания за това.

Като последна точка в дневния ред СЕМ ще гледа проектобюджета на Радиото за следващата година. В него би трябвало да е заложено обещаното от Светослав Костов увеличение с 25% на заплатите на служителите в БНР. 

OFFNews ще излъчва и двете събития на живо.

Още по темата:

Станах свидетел на натиска над Програма "Хоризонт"

Обяснението за Силвия Великова беше: 'Или тя, или аз. Ще ме сготвят накрая'

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

2

Hihi1981

19.09 2019 в 11:56

Хайде,един калинчо по-малко!

6145

1

kokoten

19.09 2019 в 10:19

Докъде я докарахме....да се чудим дали ще махнат този Прасчо,вместо,ако беше читав сам да си подаде оставката....наистина я докарахме до под крушата....докато Мутрата и подлогите му са на власт,така ще е....О,бедна ми,Българио....