Редколегията на БНР иска среща със СЕМ за скандала с генералния директор

Мая Младенова 18 септември 2019 в 09:32 3452 0

Снимка OFFNews

Редколегията на програма „Хоризонт“ заяви готовност за среща с членовете на Съвета за електронни медии, на която да се обсъди ситуацията в Българското национално радио от последните дни, предаде националното радио. Информацията бе публикувана и в сайта на медията.

Журналистите отхвърлят внушенията за политически интереси в проведения на 13 септември протест пред сградата на БНР, в който се включиха представители на много медии. В действителност, протестът не бе организиран от представители на политически формации, а от солидарни с колегите си журналисти.

Редколегията на радиото посочва и разминаванията в обясненията за спирането на програма „Хоризонт“ за няколко часа в петък, 13 септември, както и във фактите около отнемането на ресора на журналиста Силвия Великова и свалянето ѝ от ефир.

На предстоящото си заседание СЕМ трябва да обсъди и обяви какви мерки ще предприеме. В понеделник медийният регулатор изслуша генералния директор Светослав Костов и членове на неговия УС, а председателят на съвета София Владимирова изиска ръководството на радиото да представи детайлна техническа информация за спирането на сигнала. Членовете на СЕМ обявиха, че не са доволни от краткото и неконкретно експозе на Костов, в което той обясни ситуацията. Нарушена е и лицензията на радиото, коментира на изслушването на 16 септември София Владимирова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови