Светослав Метанов от OFFNews с приз в конкурса Web Report за разследването му за БДЖ (галерия)

Мартин Георгиев 15 май 2018 в 22:38 11181 0

Снимка Мартин Георгиев

Журналистът от OFFNews Светослав Метанов спечели наградата в категория "Общество" на конкурса за чиста журналистика Web Rеport за разследването си "БДЖ готвят нов подарък от 4 милиона за наши хора".

Наградите бяха връчени тази вечер в литературния клуб "Перото" на НДК. Конкурсът Web Report е организиран от портала Dir.bg съвместно с агенцията за иновации Innovation Starter. Слоганът на събитието е "Стъпка назад към истината, крачка напред към промяната".

Над 150 журналисти премериха сили в петте категории на конкурса. Близо 300 материала бяха изпратени за участие, като 164 бяха допуснати, а 33 финално номинирани.

Сред членовете на журито са журналистиката от Нова телевизия Миролюба Бенатова, главният редактор на "Капитал" Алексей Лазаров, ръководителят на отдел Комуникации в Представителството на ЕК в България Бойко Благоев, журналистът и основател на сайта e-vestnik.bg Иван Бакалов, зам.-председателят на Асоциацията на европейските журналисти - България Мария Черешева, управителят на Центъра за развитие на медиите Яна Пеловска, изпълнителният директор на Нетинфо Христо Христов, както и Владимир Жеглов - основател и председател на борда на директорите на Dir.bg.

Класираните на първо място участници получиха парична награда от 1000 лв. В категория "Образование и култура" бе връчена и награда картина, специално нарисувана за конкурса от художника Павел Митков.

Разследващият материал "Благоевград светна на тъмно", публикуван в "За истината", донесе първа награда на Мариета Димитрова в категория "Икономика". Тя бе връчена от Борислава Денева от Райфайзен банк.

В категория "Технологии и иновации" приза грабна журналистът от в. "Сега" Милчо Миланов с материала "Бийткойнът - каква е реалността", който беше награден от Пламен Апостолов от "Филип Морис".

Диян Божидаров получи награда в категория "Култура и образование" за материала "Децата, които нямат право да спят", публикуван във в. "Сега". Призът беше връчен от Константина Градева от Дънди Прешълс Металс.

Наградата в категория "Дебют" отиде при журналистa Константин Мавров за неговия материал "Чудовищата на българския рап".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови