Стартира новото издание на конкурса ''Валя Крушкина - журналистика за хората''

Offnews 26 октомври 2023 в 17:25 1565 0

Конкурс за годишните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“

Снимка https://frgi.bg/

Отличия за достойни журналисти

Фонд „Валя Крушкина” при Фондация „Работилница за граждански инициативи” обяви дванадесетото издание на конкурса за годишните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Целта е да бъдат отличени достойните журналисти у нас, които са доказали своята смела позиция, отстоявана в името на гражданите.

В досегашните 11 издания на конкурса са номинирани над 500 журналисти с повече от 1100 материала. През годините наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика. Те се приемат като сериозно признание за работата на наградените журналисти, както в гилдията, така и сред широката общественост.

Тази година отново български журналисти от различни медии, издавани в България или чужбина, могат да бъдат номинирани или да се самономинират в една от четири категории - "Пишещ журналист" - за журналистите, които работят печатни медии и онлайн медии, "Журналист от електронна медия" - за журналистите, заети в радио или телевизия, "Снимащ журналист" - за онези медийни комуникатори, които разказват истории в кадри - оператори и фотографи и "Журналист - надежда" - категорията, в която конкурсът дава възможност да бъдат отличени младите журналисти.

Най-важното условие за кандидатстване е материалите, с които журналистът участва, да са авторски и да са публикувани в последните 12 месеца – от 11 септември 2022 до 10 септември 2023 година.

Материалите ще бъдат оценявани от независимо жури, състоящо се от журналисти от различни медии, включително носители на наградата през годините. Сред критериите за оценка на материалите са обективното и широко представяне на конкретен казус, нестандартното му отразяване.

Номинации за тазгодишното издане на конкурса ще се приемат до 01.11.2023 включително.

Повече информация за конкурса, указания и формуляр за кандидатстване можете да откриете ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика