Създателят на сп. Rolling Stone го продава

OFFNews 18 септември 2017 в 13:42 3192 0

Издателят на популярното американско списание за съвременна култура The Rolling Stone обяви, че пуска в продажба контролния пакет акции на изданието.

Списанието е създадено преди 50 години и е най-популярно с репортажите си за музика и попкултура, но често публикува и статии на политическа тематика и коментари по актуални теми.

Основателят му Джан Уенър започва да го издава през 1967 г. с музикалния критик Ралф Глийзън. Оттогава досега списанието не е сменяло собственика си - то се управлява от компанията "Уенър Медия".

На корицата на "Ролинг стоун" са били звезди като Мадона, Джим Морисън и още много музикални величия, президенти и дори папата. Една от най-известните корици е кадърът на фотографката Ани Лейбовиц с голия Джон Ленън и съпругата му Йоко Оно. Снимката е била заснета само часове преди Ленън да бъде убит.

"Направихме огромни стъпки към трансформирането на списанието към мултимедийна компания и с нетърпение очакваме то да намери нов дом, в който да стъпи на тази силна основа", казва Уенър. Не се съобщава дали компанията му е намерила вероятен инвеститор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови