Радио Фокус и информационна агенция Фокус имат нов собственик

OFFNews 15 август 2022 в 14:19 2887 0

Фокус Медия

Снимка Фокус Медия

Фокус Медия

„Медия груп 24” официално приключи придобиването на национална радиоверига „Фокус” и информационна агенция "Фокус", обяви екипът на двете медии.

„Медия груп 24” бе обявена като избрана за купувач на активите на „Фокус” в началото на април, а в петък сделката бе финализирана.

След сделката радиото и информационната агенция функционират под шапката на юридическото дружество „Фокус Медия” ЕООД.

Управител и собственик на капитала на „Фокус Медия” ЕООД е Кирил Налджиев, който е управител и собственик на „Медия груп 24”.

„Целта ни от днес в близките месеци е да възстановим нормалната работа на агенция „Фокус“ и радио „Фокус“. Бързо ще върнем агенцията там, където й е мястото – като истинския информационен лидер и източник на бърза и проверена информация от България и света.
Поетапно ще започнем и възстановяването на радио „Фокус“. Скоро ще анонсираме новата си програмна схема, която ще надграждаме непрекъснато през следващата една година. Радио „Фокус“ съвсем скоро ще започне излъчване на новинарска емисия на всеки кръгъл час 24 часа в денонощието. Ще възстановим и сутрешния, дневния и вечерния информационни блокове. Поетапно ще започнем възстановяване и на други предавания, ще има и нови такива, ще започнем поетапно възстановяване и на регионалните ни програми. Скоро радио „Фокус” ще продуцира и излъчва в местните си ефири 17 регионални програми – Фокус-София, Фокус-Пловдив, Фокус-Варна, Фокус-Бургас, Фокус-Русе, Фокус-Стара Загора, Фокус-Пазарджик, Фокус-Велико Търново, Фокус-Северозапад, Фокус-Пирин, Фокус-Смолян, Фокус-Североизток, Фокус-Кърджали, Фокус-Плевен, Фокус-Шумен, Фокус-Сливен и Фокус-Хасково. 

Приоритет е възстановяване и оптимизиране на мрежата с предаватели на радио „Фокус“, за да се подобри значително сигнала, с който радиото излъчва в цялата страна.

Целта ни е да превърнем национална радиоверига „Фокус“ в модерно информационно радио, с качествени новини и истинска регионална програма в местните радиоефири. Работи се вече и по новата музикална „опаковка“ на радиото“, коментира новият управител на „Фокус“ Кирил Налджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови