Петима депутати от ДБ пратиха сигнал до СЕМ да разследва Волгин

Радиоводещият, подобно на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, на свой ред нарича формацията "Доносническа България"

Ружа Райчева 03 февруари 2023 в 00:01 13860 25

Петър Волгин представя книгата си

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Петър Волгин представя книгата си "Политически НЕкоректно" през 2018 г.

В последния ден на 48-ото Народно събрание Кремена Кунева, Елисавета Белобрадова, Йордан Иванов, Димитър Найденов и Иван Белчев от "Демократична България" изпратиха сигнал до Съвета за електронни медии с настояване да направят проверка на поведението на радиоводещия Петър Волгин и на съдържанието на предаването "Политически НЕкоректно" по БНР. 

На 1 февруари Волгин написа във Фейсбук следния текст: "Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд."

Според депутатите от "Демократична България" (ДБ) Волгин не просто изразява подкрепа и възхищение от комунистическия режим в България и режима на Путин в Русия, "но и видимо съжалява, че т.нар. Народен съд не може да се разправи с някои наши съвременници". В жалбата си от ДБ напомнят на Съвета за електронни медии (СЕМ), че комунистическият режим и решенията на Народния съд са обявени за престъпни със закон и че Европейският парламент е обявил Русия за държава, спонсорираща тероризма. 

"Твърдим, че чрез подбора на гости в предаването си и възползвайки се от ефира на обществена медия, Петър Волгин извършва пропаганда в полза на престъпни режими и извършвани от тях терор и убийства на невинни хора, а това е нарушение както на закона, така и на Етичния кодекс на българските медии, както правилно отбелязват журналистите, спазващи моралните и етични норми на професията", пишат от ДБ. 

Същевременно журналистката Веселина Седларска коментира вчерашното участие на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов в делничното предаване на БНР 12+3 с водещ Петър Волгин:

"Двайсетина пъти Костадинов вместо "Демократична България" каза - Доносническа България. Домакинът Волгин съучастнически мълчеше. Няма да спомена думата медия, нито национално радио. Такова поведение от страна и на двамата няма нищо общо с медиите, а с повсеместния дефицит на обикновено човешко достойнство."

Няколко часа по-късно Волгин е отговорил задочно на обвиненията в социалната мрежа:

"Доносническа България" много искат да забранят всяко мнение, което се различава от тяхното, без значение къде е изказано - в телевизии, по радиостанции, във вестници, в сайтове. Е, докато те се мъчат с тези, отречени от историята и обречени на провал усилия, ние ще продължим да си говорим свободно. И тук, и по радиото, и в Телеграм."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

25

Diogen

05.02 2023 в 00:12

Волгин има вид на болен човек. Такива като него вероятно са покровителствани от русофил № 1 в България. Знаете за кого говоря - президентът, който още носи партизанско име Мунчо. Волгин твърди, че заяитава истината. Но неговата истина, а не обективната. Редно е като е толкова голям привърженик и адвокат на един военен престъпник като Путлер, да носи частица от отговорността на руския сатрап.

1000

23

POPVN

04.02 2023 в 19:33

За доносниците ясно, но не е ли време, в тай-скоро време да се закрие СЕМ.Самата концепция за дейност не отговори на нуждите на Обществото.Начина и хората управляващи и членове на СЕМ, не беше да е място за некадърни, недоказани, послушни връзкари провеждащи нечия партийна политика.СЕМ се утвърди като фашистки орган.
Волгин може само да го поздравяваме, въпреки, че провокира всички - тава е журналистиката.

-970

22

Анти З, нали знаеш че не сме в Русия а в България, ЕС? Свобода на словото, европейски ценности, туй - онуй и други приказки за наивници. Ще се окаже, че има повече демокрация и свобода на изразяването в Русия отколкото в ЕС.

1236

21

БотоксПутю

03.02 2023 в 16:59

И успява.

1236

20

БотоксПутю

03.02 2023 в 16:46

Този индивид изпитва садистично удоволствие да дразни и да озлобява. Тоси му и личи на снимката.

2073

19

Johnny B Goode

03.02 2023 в 15:58

Като стана дума че винаги трябвало да се види и "другата гледна точка", някой би ли ме светнал каква е другата гледна точка за Освиенцим и Бухенвалд например?
Винкела?

345

18

Джендо Джедев

03.02 2023 в 15:38

Калинче,

То решаването на проблемите почва с подаване на сигнали. Ти какво очакваш - да ходят да го бият ли?

1017

17

IvoIvo

03.02 2023 в 15:25

Дааа, сигналите са им силата!

1065

16

Kalina F

03.02 2023 в 15:18

ДБ само за това стават - да подават сигнали и измислят проблеми, но не и да работят в посока решаването им