Още има шанс да участвате в конкурса за чиста журналистика Web Report

Конкурсът приема материали до 30 юни

OFFNews 04 юни 2020 в 20:06 2108 0

Докато пандемията от коронавирус неумолимо променя организацията на всички медийни събития по света, това се случва и с третото издание на авторския конкурс за чиста журналистика на Dir.bg - Web Report. Ограничителните мерки и спазването на социална дистанция затрудняват провеждането му, но има и добра новина - удължава се срокът за участие. Така кризата дава възможност на още журналисти да се включат в надпреварата.

Всички желаещи да кандидатстват със свои материали, могат да го направят до 30 юни. Удължава се и периодът на публикациите - те трябва да са публикувани между 05.02.2019 - 25.06.2020 г.

В тазгодишното издание участниците ще се състезават в 6 категории - "Общество", "Икономика", "Култура и изкуство", "Технологии и иновации", "Истински истории" и "Спорт", а победителите във всяка от тях ще получат парични награди.

Допустимите журналистически жанрове са: Репортаж; Разследване; Интервю; Фоторепортаж; Видеорепортаж; Очерк-портрет; Коментар-анализ. За пореден път няма да бъдат оценявани видеорепортажи, излъчвани в телевизионен ефир. Просто искаме да дадем шанс и на по-малките медии, които не разполагат с възможностите на големите телевизии.

Всеки материал трябва да отговаря на следните изисквания:

- да не е участвал в предишното издание на конкурса;

- да бъде написан на български език и според езиковите правила;

- да бъде оригинален авторски материал;

- да цитира коректно и достоверно информационни източници, факти, препратки, като указва кои са те;

Материалите трябва да бъдат публикувани на страниците на уебсайт на доставчик на медийна услуга, а не в личен блог/влог, социална мрежа или в личен профил на кандидата в социалните медии (Facebook, LinkedIn, You Tube, Vimeo, Twitter и др.).

Допуснатите до участие материали ще бъдат оценявани от авторитетно професионално жури:

Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Венелин Петков ( директор "Новини" на bTV), Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Ваня Николова (журналист, сценарист), Яна Пеловска (Управител на Център за развитие на медиите), Христо Христов (Изпълнителен директор, WhitePress Bulgaria), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Илия Вълков (журналист, "Клуб Z", УНСС), Евгени Димитров (Основател на агенция "Булфото"), Илияна Захариева (Директор "Корпоративни комуникации", А1). Датата на обявяване и връчване на наградите ще бъде уточнена допълнително.

Одобрените материали ще бъдат публикувани в специалната категория "Участници" в сайта на Dir.bg https://webreport.bg, където може да бъде намерена и пълната информация за конкурса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови