Quantcast

Обявиха кандидатите за нов шеф на БНР

OFFNews Последна промяна на 15 април 2016 в 17:58 4287 2

Вече са ясни кандидатите за генерален директор на Българското национално радио (БНР).

Днес Съветът за електронни медии (СЕМ) приключи с приемането на документите за избор на генерален директор на радоито.

Кандидатите са общо 13 кандидати - Петър Пунчев, Петър Волгин, Митко Димитров, Георги Василски, Валерий Тодоров, Светослав Костов, Христин Стрижлев, Васил Чобанов, Росланна Белчева, Жени Гаджалова, Александър Велев, Иво Тодоров и Михаела Божидарова.

Михаела Божидарова в момента е изпълнителен директор на БНР, Митко Димитров пък е шеф на радио "София". Светослав Костов е журналист на радиото. Васил Чобанов е бивш директор на програма "Хоризонт" на БНР. Валерий Тодоров вече е бил генерален директор на радиото.

Петър Волгин, чието предаване "Деконструкция" бе свалено от ефир в края на миналата година, обяви, че ще се кандидатира за поста още в края на миналия месец. Тогава той коментира, че през последните три години ръководството на БНР, подкрепяно от шефа на СЕМ /в оставка/ Георги Лозанов, е направило "всичко възможно, за да съсипе БНР".

Кандидатурата на Пунчев пък беше подкрепена журналисти от електронни медии, музиканти и експерти. Той е сред създателите първото частно радио у нас - FM+.

Друг от кандидатите - Христин Стрижлев в момента е член на Управителния съвет на БНР. Той и Пунчев заедно са създали радио "Фреш".

Техническата комисия по обработването на подадените документи започва своята работа в понеделник. Неин председател е членът на СЕМ г-н Иво Атанасов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2016 в 21:28

С Иво Атанасов начело, нищо смислено не вярвам да се реши и избере.Бивш депутат от БСП и един от най-чугуноглавите.

15.04 2016 в 18:46

Ако изберат Волгин и всички новинарски емисии ще започват с:
Говорит Москва...
Да му ... и предател с предателя.