Кандидатът за шеф на БНР Антон Митов: За 3 месеца намалих враждуващите в радиото

Мая Младенова 20 януари 2020 в 14:22 3419 0

Антон Митов

В последните месеци основната ми задача бе да намаля враждуващите групи в радиото. Мисля, че успях.

Това обяви по време на изслушването в конкурса за генерален директор на БНР Антон Митов - временният ръководител на радиото след кризата с "Хоризонт".

Митов е един от шестимата кандидати в конкурса, с които СЕМ събеседва днес и утре.

Антон Митов работи в БНР от 1977 г., от 2016-а е директор на архива, а преди това е отговарял за мултимедийните проекти.

Митов смята, че трябва да се търси увеличение на субсидията на радиото от 2021-ва година, тъй като бюджетът за 2020-а е вече гласуван. Според него радиото е редно да се финансира с процент от БВП, като се запази възможността за спонсорства и приходи от реклама.

В презентацията си Митов акцентира върху интернет присъствието на радиото, на негови знакови дискусионни предавания и на новинарския архив на основния сайт. Според него Радио България трябва да се развива онлайн. Радио София пък трябва да е програма за проблемите на столицата, а не с младежки профил. Младежкото звучене трябва да е територия на радио Бинар, посочи кандидатът.

"Хоризонт" задава правилните въпроси, а "Христо Ботев" трябва да е дискусионна програма, не да прилича на "Хоризонт". На "Христо Ботев", например, не му е нужен сутрешен блок, посочи още Митов. Той даде пример с обществената дискусия около сериала "Чернобил". Задачата на програма като "Христо Ботев" е да има дискусии по темата.

СЕМ ще избере нов генерален директор на БНР на 22 януари, сряда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови