Евродепутати ще обсъждат ролята на свободните медии със студенти

OFFNews 12 януари 2017 в 14:33 2474 0

Предизвикателствата пред българските и европейските медии, тяхното място и роля при формиране на общественото мнение, при популяризирането на европейската идея и европейските политики, ангажиментите им към обществото - това са част от въпросите, които ще обсъдят евродепутатите Светослав Малинов от ДСБ и Андрей Новаков от ГЕРБ със студентите в Софийския университет. 

Дискусията на тема “Ролята на свободните медии в европейския контекст” ще се проведе в петък, на 13.01.2017 г. в Огледалната зала на Ректората на Софийски университет “Св. Климент Охридски” от 12.00 часа.

Модератор на събитието ще бъде Петър Курумбашев - бивш депутат от Коалиция за България в 41-то и 42-то Народно събрание, който скоро ще встъпи в длъжност като депутат в Европейския парламент от БСП на мястото на избраната за вицепрезидент Илияна Йотова.

Дебатът се организира от Българското училище за политика “Димитър Паница” със съдействието на катедра “Европеистика” на СУ. Събитието е част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. Целта му е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз.

В рамките на проекта ще се проведат още онлайн фотоконкурс, фотоизложба и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”.

Всички млади българи могат да се включат в инициативите на проект „Европа и аз” и да гостуват на събитията. Дебатът в Софийския университет ще може да се гледа онлайн на интернет страницата на проекта www.europeandi.bg и на фейсбук страницата на проекта https://www.facebook.com/europeandi.bg/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови