Двама топрепортери напускат Нова телевизия

OFFNews 26 юни 2018 в 12:18 26919 1

Двама от топжурналистите на Нова телевизия напускат медията.

Новините се разделят с един от основните си политически репортери - Калина Влайкова. Тя е позната на зрителите с честите си преки включвания от Народното събрание и от политически събития. Калина е един от дългогодишните и утвърдени парламентарни репортери. Преди Нова телевизия, тя има 12-годишен опит като журналист във в. "24 часа". 

Като свое върхово постижение Калина посочва материала си за това как ДПС мобилизира електората си преди избори.

Калина Влайкова 

От сутрешния блок "Здравей, България" си тръгва Мария Милкова. Тя е позната с множеството си социални репортажи и преки включвания "на човешки теми" както в блока, така и в новините. Автор е на много издания на "Темата на Нова" и е носител на много награди за журналистика и фотография. Един от най-нашумелите ѝ телевизионни разкази е за учителя физик Тео Теодосиев, който подготвя ученици за олимпиади в мизерни условия.

Довиждане NOVA. След хиляди изминати километри, хиляди заснети часове, безсънни нощи из цяла България, стотици истории, срещи, разговори... е време за почивка. И нови пътища.

Мога само да кажа, че годините в "Здравей България" са най-щастливите ми професионални години досега. Имах щастието да работя с хора, които уважвам и да се уча от тях. Мога само да им благодаря, че ми даваха възможност да правя това, което обичам и умея най-добре - да разказвам истории. Винаги съм вярвала, че моята журналистика е да е до онези, чийто глас не се чува във врявата, да помогна и да променя. И съм особено доволна, че това се случваше. Не толкова често, колкото исках, но се случваше, написа във фейсбук профила си Мария Милкова. 

От юли и двете няма да са в екипа на телевизията, която в последната година претърпя множество кадрови промени и скандали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови