Dir.bg за втора поредна година раздава награди за чиста журналистика

ОFFNews Последна промяна на 19 април 2019 в 16:59 1579 0

За втора поредна година OFFNews.bg е партньор на Dir.bg в конкурс за чиста журналистика.

За да направим крачка напред към промяната, трябва да се върнем стъпка назад към истината. Това е посланието на колегите от най-големия български уеб портал Dir.bg, които организират за втора поредна година конкурса Web Report.

Мисията на конкурса е да извади на показ качествената, почтена и отговорна журналистика у нас.

"Търсим онези журналисти и автори, които пишат с перо и сърце. Търсим онези, които виждат и снимат важните неща. Те проверяват с достоверни източници информацията си и не подвеждат умишлено аудиторията. Не обслужват лични, корпоративни или политически интереси", казват организаторите.

Всички публикации, които ще бъдат одобрени за участие, трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.

Категориите на конкурса са: Общество, Икономика, Култура и изкуство, Технологии и иновации, Истински истории.
Във второто издание на Web Report са добавени и два нови жанра, без които съвременната дигитална журналистика би била невъзможна - фото- и видеорепортаж.

Наградата за всяко първо място в категория е парична премия в размер на 1000 лева.

Журито на конкурса ще отличи най-добрите фото- и видеопубликации със специални награди от 1000 лева.

Срокът за изпращане на материалите е 31 май 2019 г. Адресът, на който можете да ги изпращате, е: webreport@webreport.bg
Пълната информация за Web Report можете да откриете на сайта на конкурса: https://webreport.bg

Процесът по оценка на материалите ще бъде максимално прозрачен и независим -членовете на журито са изявени журналисти, редактори и професионалисти с дългогодишен опит в медиите. Сред имената са Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Миролюба Бенатова (журналист, Нова ТВ), Ваня Николова (журналист, сценарист), Яна Пеловска (Управител на Център за развитие на медиите), Христо Христов (Изпълнителен директор, "Нетинфо"), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg ), Илияна Захариева (Директор "Корпоративни комуникации", А1), Георги Минев (Гл. редактор, Money.bg), Илия Вълков (журналист, "Клуб Z"), Евгени Димитров (Основател на агенция "Булфото").
Основната цел на конкурса е да покаже, че създаването на добро съдържание в българския уеб и от българските медии е възможно и трябва да се превърне в приоритет на средата.

"Благодарим на всички конкурентни, големи и малки, национални и регионални медии, които подкрепят Web Report. Благодарим ви, че сме заедно, защото свободната журналистика може да бъде постигната само с общите усилия на всички ни", казват от Dir.bg.

Генерални партньори на конкурса са A1, "Филип Морис България", "Дънди Прешъс Металс". Генерални медийни партньори на инициативата са Българско национално радио и Българска национална телевизия. НДК е стратегически партньор на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови