bTV сменя хора на ключови позиции

OFFNews 11 декември 2023 в 14:49 15592 2

Апостол Пенчев

Снимка Андрей Рашев/bTV

Апостол Пенчев

Промени в ръководството обяви bTV. Някогашният дългогодишен програмен директор на телевизията се завръща и поема поста директор "Програма" от Христо Хаджитанев.

Медийната група на bTV ще има и нов директор по човешките ресурси - Дарина Петрова. Тя поема поста от Наташа Кумчева и ще се фокусира върху разгръщане на позицията на компанията като най-добър работодател в индустрията.

Дарина Петрова Снимка: Андрей Рашев/bTV

Хаджитанев и Кумчева се разделят с компанията по взаимно съгласие и ще останат до 31 декември, обявяват от bTV Media Group.

Очаква се съвсем скоро телевизията да назначи и нов директор на новините, след оттеглянето на Антон Хекимян. Тече конкурс и са интервюирани множество кандидати, като финално изборът ще бъде направен от чешката централа на PPF.

Дарина Петрова започва кариерата си в областта на „Човешки ресурси“ в енергийната компания Enel през 2006 г., след което продължава развитието си в секторите на минно-добивнaта индустрия и тежката промишленост, здравеопазването, бързооборотните стоки. Дарина притежава образование в сферата на реклама, маркетинг и бизнес администрация, както и ниво 7 от сертификационната акредитираща програма на Асоциацията за професионалисти по управление на човешките ресурси във Великобритания. Ръководила е проекти по управление на промяната, организационно развитие и лидерство, управление на възнаграждения и придобивки за предишните си работодатели.

Апостол Пенчев се завръща в bTV с богатия си телевизионен опит, където е бил програмен директор в периода 2005-2009 г., ръководител на телевизията в периода 2009-2014 г. и член на управителния съвет в периода 2010-2014 г. Заемал е също така висши мениджърски роли в Българската национална телевизия, телевизия PRVA и B92 TV в Република Сърбия, и Нова Броудкастинг Груп в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

vgeorgiev

12.12 2023 в 11:14

Рокади в софийските структури на ГЕРБ и сега в БТВ. Случайност?

75

1

230 млрд баксов

11.12 2023 в 15:00

бтв - ковачница на герб кадри
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика