БНР се извини, че съобщи невярна информация за жертви на коронавируса в Италия

OFFNews Последна промяна на 01 април 2020 в 22:25 5457 0

Снимка Георги Корнейков - БНР

БНР се извини, че публикува на сайта си невярна информация за над 5000 починали от коронавирус медицински сестри в Италия.

"Искрено и най-дълбоко съжаляваме, че един от нашите уеб редактори е нарушил високите журналистически принципи на БНР да съобщаваме достоверна и проверена информация" - заяви генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков.

Невярната информация беше препечатана и в OFFNews.bg с позоваване към БНР и престоя на сайта ни няколко минути, за което и ние се извиняваме на читателите си.

Публикуваме пълния текст на обръщението на Андон Балтаков:

Уважаеми читатели,

По-рано днес публикувахме съобщение от Италия, което се оказа с невярна фактическа информация.

Искрено и най-дълбоко съжаляваме, че един от нашите уеб редактори е нарушил високите журналистически принципи на БНР да съобщаваме достоверна и проверена информация.

Осъзнаваме, че доверие се гради дълго и трудно и днес за кратко Ви подведохме, за което Ви молим за извинение.

За да предотвратим подобна грешка в бъдеще ще укрепим редакционната си политика и подобрим начина на намиране, удостоверяване и публикуване на новини в сайта на БНР.

Репортерите, кореспондентите и редакторите на БНР спазват високи професионални и етични журналистически стандарти и Ви уверяваме, че тази грешка е урок, научен от всеки журналист.

Благодарим Ви за доверието!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X