BiT бави заплати поради 'технически причини', но няма финансови затруднения

OFFNews 14 март 2018 в 14:08 13883 0

Ръководството на телевизия BiT бави заплати поради технически причини, но няма проблем с финансирането на проекта. Това обясниха шефовете на медията в позиция, публикувана в сайта на телевизията.

Главната инспекция по труда се е самосезира по публикации в медиите за това, че в новопродадената телевизия BiT има забавени заплати. До момента в агенцията няма постъпили сигнали от работници и служители на телевизията.

Ето какво казват от ръководството на BiT:

Във връзка с медийните публикации от последните два дни ръководството на “Би Ай Телевизия” ЕООД напомня, че телевизията е в процес на бизнес трансформация и подготовка на новата си програмна схема. Има забавяне на част от заплатите на служителите на телевизията за месец Януари 2018 по технически причини и няма проблем с финансирането на проекта.

Също така новият собственик на медията „Интерактив ТВ Системс България“ има напълно изчистени взаимоотношения с предишните собственици братя Вълневи. Всички съществуващи задължения на телевизията към датата на подписването на договора за покупко-продажба са прехвърлени към „Интерактив ТВ Системс България“ и ще бъдат обслужвани от нея.

Радваме се на големия обществен интерес към медията и сме сигурни, че когато пуснем иновативната си програма ще спечелим много нови почитатели.

Телевизията бе продадена в началото на февруари, а на 9 февруари, с встъпването на новата управа, всички предавания без новините бяха спрени.

Очаква се новата програмна схема на BiT да тръгне към средата или края на март. Засега плановете са в нея да има голям дневен блок, от 9 до 17 ч. В него може да влязат и елементи от някои от досегашните публицистични предавания - "еМисия България" и "Код 11-13".

Според вече обявените намерения на новия собственик Миро Янев, BiT ще се развива като интерактивна телевизия, насочена към по-младата аудитория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!