ГИТ проверява забавени заплати в Би Ай Телевизия

OFFNews 14 март 2018 в 09:58 14737 0

ГИТ проверява забавени заплати в Би Ай Телевизия

Главната инспекция по труда се е самосезирала по публикации в медиите за това, че в новопродадената телевизия BiT има забавени заплати. До момента в агенцията няма постъпили сигнали от работници и служители на телевизията.

При проверката, освен за неизплатени възнаграждения, ще се проверява и дали към момента на прехвърлянето на дружеството собствениците са имали задължения към работещите в телевизията, съобщават от ГИТ. Това зависи от факта дали възнагражденията за януари са били дължими тогава. Ако се установи, че дружеството е прехвърлено в нарушение на закона – на базата на подадена от бившите собственици декларация с невярно съдържание за липса на задължения, ИА ГИТ ще се възползва от правомощията си да информира прокуратурата.

Телевизията бе продадена в началото на февруари, а на 9 февруари, с встъпването на новата управа, всички предавания без новините бяха спрени.

Очаква се новата програмна схема на BiT да тръгне към средата или края на март. Засега плановете са в нея да има голям дневен блок, от 9 до 17 ч. В него може да влязат и елементи от някои от досегашните публицистични предавания - "еМисия България" и "Код 11-13".

Според вече обявените намерения на новия собственик Миро Янев, BiT ще се развива като интерактивна телевизия, насочена към по-младата аудитория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews