Българинът с 'Оскар' в рекламата е сред лекторите на ФАРА 2021

Формата за акредитация за фестивала е отворена

OFFNews 10 август 2021 в 12:40 1740 0

Организаторът на ФАРА – Българска асоциация на комуникационните агенции, обяви имената на първите лектори в програмата на събитието.

Александър Калчев – българинът, спечелил с екипа си над 40 награди от Cannes Lions – еквивалент на „Оскар” за рекламния бизнес, художникът Иван Мудов и Александър Варов - директор Продуктово портфолио и приходи на Нетинфо, са част от лекционния панел на ФАРА 2021 на 10 септември.

FARA UNUSUAL 2021 ще се проведе от 8 до 11 септември, като за първи път, от 2000 година насам, Фестивалът ще събере в столицата професионалистите от комуникационния бранш. Двадесет и първото издание на ФАРА се завръща след година пауза под мотото “Unexpect the expected”. Достъпът до събитието е с акредитации, които до 20 август са на преференциални цени.

Пълна информация за цени, срокове и условия за акредитации за събитието е публикувана на https://www.fara.bg/accreditations.

Само на 29 години, Александър Калчев става най-младият изпълнителен творчески директор в историята на DDB Париж, след като се присъединява към агенцията веднага след дипломирането си. През 2011 г. Александър е представен от списание Creativity в селекцията „Творците, които трябва да познавате“, а през 2014 г. e един от избраните за класа Young Guns 12 на ADC New York. По време на ФАРА Александър Калчев ще сподели уроците, които са го оформили като професионалист с множество отличия зад гърба си. Александър е участвал няколко пъти в журито на всички големи международни фестивали, включително Cannes Lions и D&AD, категория Film. Той уважава добрата, искрена работа, която говори сама за себе си. Темата на неговата лекция ще бъде „Няколко неща, които съм научил досега“, в която ще сподели детайли за идеите, рисковете и страха в работата на рекламистите.

Артистичната практика на Иван Мудов обхваща фотография, видео, пърформанс и инсталация. Работата му носи силен метафоричен заряд и поставя под въпрос мястото на съвременното изкуство в рамките на съществуващите системи на власт, социално-политическите и икономически условия. Иван Мудов има повече от 250 групови и самостоятелни изложби в цял свят. Работата му е представяна в Moderna Museet (Стокхолм), Cabaret Voltaire (Цюрих), Kunstverein Braunschweig (Брауншвиг), Manifesta 4 (Франкфурт), 52-то Венецианско биенале, 1-то Московско биенале и Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig - MUMOK (Виена).

Александър Варов, директор Продуктово портфолио и приходи на Нетинфо, е водещ експерт с над 20-годишен опит в изграждането на дигитални продукти и дигитален маркетинг и с ключова роля в развитието на дигиталните медии и реклама в страната.

ФАРА 2021 събира отново заедно рекламната общност благодарение на силната подкрепа от Нова Броудкастинг Груп и Нетинфо.

За повече информация следете www.fara.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови