Невъзможната любов на Мерлин Монро и Джо Димаджо

OFFNews 26 април 2017 в 13:12 10339 0

Снимка www.therichest.com

Любовта на Мерлин Монро и бейзболиста Джо Димаджо е една от трагичните истории на Холивуд. Те се запознават през 1952 година на двойна среща. Тогава бейзболната кариера на 35-годишния Гейбъл залязва, докато тази на Мерлин тепърва процъфтява. Две години по-късно, през януари 1954 година горещата двойка сключва брак.

Джо бил изключително ревнив и обсебващ и непрекъснато се опитвал да променя актрисата. Често я наричал глупава блондинка и обичал да доминира в брака. След изтощителни 9 месеца, през които бейзболистът тормозел Мерлин психически и понякога физически, звездната двойка се развежда.

Въпреки несъвместимостта им, Мерлин и Джо продължавали да се виждат дълги години след развода си, независимо връзките им с други хора. Бейзболистът дори се записал на курсове по овладяване на гнева, в името на тяхната любов.

Но сякаш съдбата не е искала да даде шанс на двамата отново да бъдат заедно. През 1961 година Мерлин влиза в психиатрия, където й поставят диагнозата параноидна шизофрения, наследена от майка й. Единствен Джо я посещава редовно и й помага да се възстанови, но за жалост само година по-късно актрисата умира.

Въпреки драматичната връзка, която са имали, Джо Димаджо посещавал гроба на Мерлин всяка седмица, в продължение на 36 години, до собствената си кончина през 1999 година. Последните му думи били „Отново ще мога да видя Мерлин“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови