Една тъжна история от Холивуд

Йоанна Димитрова Последна промяна на 14 март 2017 в 13:34 18402 1

Това е един от най-тъжните разказите за Холивуд. Името на човека, чийто живот ще ви разкажем, е Силвестър Сталоун – една от най-големите кино звезди.

Преди да стане толкова успешен актьор, Сталоун бил изключително беден. Имало моменти, в които крадял бижутата на жена си, за да ги продава. Стигнало се е дотам, че останал без дом и се наложило да спи на автогарата в Ню Йорк в продължение на 3 дни. Не можел да плаща наем и дори да си купи храна.

Дъното стига, когато в магазин за алкохол продава кучето си на непознат за 25 долара, защото не можел да го храни.

Две седмици по-късно боксов, мач между Мохамед Али и Чък Уепнър се превръща във вдъхновение за Сталоун и той написва сценария за филма „Роки“. И то само за 20 часа! Първата оферта, която получава за ръкописа, е 125 000 долара. Актьорът се съгласява, имайки само едно условие – самият той да изиграе Роки. От студиото му отказват, тъй като искат истински актьор да изиграе ролята, а според тях Сталоун изглежда и говори смешно. От други компании му предлагат дори по-добри оферти - до 350 000 долара, но отново не се съгласяват той да е в главната роля.

След време едно от студията в крайна сметка се съгласява да плати 35 000 долара за сценария и да вземе Сталоун да играе Роки. Останалото е история. Лентата печели награди за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър монтаж на престижните награди Оскар. Сталоун дори е номиниран за най-добър актьор! Американският Национален филмов регистър определя продукцията като една от най-великите филми на всички времена.

И знаете ли кое е първото нещо, което той купува след като му плащат 35 000 долара? Кучето си, разбира се! Сталоун стоял пред магазина за алкохол, където продал домашния си любимец, в продължение на 3 дни, за да срещне купувача. След като успява да го засече, актьорът моли мъжа да му върне кучето, но човекът отказва. Сталоун му предложил 100, 1000 и 5000 долара, но мъжът се съгласил чак когато сумата стигнала 15 000 долара.

Днес този Сталоун, който спял по улиците и продал кучето си, защото дори не е имал с какво да се храни, е една от най-големите филмови звезди, съществували някога.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8779

1

Немец

14.03 2017 в 14:34

Не виждам нищо тъжно в тая история....тъжно е,че никой не иска да купи моя сценарии за 100 лева....Ех,къде ги тия купувачи от Америка....измряха....