Маргарита Симонян: красивото лице на кремълската пропаганда

Юлуиш Висожински 03 юни 2014 в 21:48 11086 17

Маргарита Симонян
Маргарита Симонян

Тя е на 34 години, толкова млада, но вече е една от най-влиятелните жени в Русия. За рождения й ден Путин изпраща цветя. Маргарита Симонян не крие, че познава президента лично.

Симонян става шеф на Russia Today, руския аналог на CNN, когато е на 25 години, пише Die Weltwoche.

Доверието към нея расте – вече е главен редактор и на държавната информационна агенция „Россия сегодня“.

Пред швейцарското списание красавицата споделя:

„Путин има чудесно чувство за хумор. Той знае толкова много. А обикновените хора са неговата слабост. Той обича да говори с тях, на обикновените хора се доверява повече, отколкото на елита“.

Влиянието на Путин е изключително голямо. Най-важното постижение на Путин е, че Русия все още съществува в сегашните си граници. Преди Путин да дойде на власт Русия се разпадаше, категорична е Симонян.

Благодарение на Путин руският народ преживя емоционален подем: той върна в руснаците увереността в собствените им сили и любовта към родината, заявява пред Die Weltwoche младата журналистка.

Тя е категорична, че „хората в Русия вече живеят по-леко в икономически аспект. Доходите се покачиха. Не познавам нито един човек, който днес живее по-лошо в сравнение с 90-те“.

Според нея най-големият проблем на Русия е корупцията. „Даже още от времето на Петър I има анекдот: „Назначаваме те на държавна длъжност“ - „А каква е заплатата?“ - „Ама на тебе и заплата ли ти трябва?!“

Мисля, че всеки руски лидер се опитва да се бори с корупцията. Едва ли Путин е доволен от това, което се случва, казва Симонян. 

И допълва: „В Русия жените работят повече, отколкото мъжете. Така е било винаги.“

Маргарита е израснала в Краснодарския край, Южна Русия. Завършила е журналистическия факултет на Кубанския държавен университет. 

През 2012 г. Симонян призна, че със свои роднини строи двуетажен ресторант в Красная поляна.

Живея с майка ми и леля ми, имаме и една бавачка за малката ми дъщеря. Що се отнася до работата – ако се научиш да общуваш с трима, ще можеш да управляваш и 3000, заявява тя.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!