Звезди в скока на височина вече не разговарят

OFFNews 19 юли 2022 в 16:40 4093 1

Ярослава Магучих

Снимка Getty Images

Ярослава Магучих

Украинската звезда в сектора за скок на височина Ярослава Магучих е прекратила приятелските си отношения с руската си колежка Мария Ласицкене след инвазията от 24 февруари.

Тогава Руската федерация предприе пълномащабно нахлуване в Украйна под предлог “денацификация”, като дори не нарече стореното война, а специална военна операция.

“Нямам никакви взаимоотношения с руски спортисти. До 24 февруари сме разговаряли, но след това всичко се промени. Никой от тях дори не реагира на войната, не изказа думи за подкрепа. Всички мълчаха”, коментира Магучих, която е бронзова медалистка от олимпийските игри в Токио 2020, докато Ласицкене спечели златото. След финала двете се прегърнаха и позираха пред камерите, но отношенията им вече не са същите.

“Много спортисти казват - това не е наш проблем. Не виждат ли, че страната им воюва срещу Украйна. После казват - ние нищо не може да направим. Могат да направят всичко, най-малкото да изразят позиция. Ласицкене писа до Томас Бах (б.р. президентът на МОК) и то с молба да свали санкциите от Русия. Много лошо поведение”, казва още Магучих.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews