Вавринка изхвърли Медведев от Мелбърн

OFFNews 27 януари 2020 в 13:21 3438 0

Стан Вавринка се класира за 1/4-финалите на турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, след като победи Даниил Медведев в ожесточена битка, която в крайна сметка приключи в полза на швейцареца – 6:2, 2:6, 4:6, 7:6(2), 6:2.

Двамата спретнаха истински сблъсък, който продължи повече от 3 часа и предложи множество обрати. Все пак Вавринка се оказа с по-здрави нерви и заслужено се поздрави с успеха.

Вавринка започна експресно срещата и след два пробива за 3:1 и 6:2 спечели първия сет.

През втората част силите се обърнаха и руснакът направи два пробива при 2:1 и 4:1, след което лесно спечели.

В третия сет битката бе по-оспорвана, като двамата тенисисти печелиха подаванията си, а Медведев достигна до пробив в ключовия седми гейм, което му помогна да затвори частта и така поведе с 1:2 сета.

Четвъртият сет бе още по-оспорван от третия и двамата тенисисти не можаха да се пробият и следователно се стигна до тайбрек, в който Вавринка надделя и интригата двубоя стана пълна, след като швейцарецът изравни сетовете.

В заключителната фаза на срещата руснакът намали темпото и Стан проби на нула още в първия гейм. Нов пробив за Вавринка в седмия гейм означавеше, че ще сервира за спечелването на мача.

"Просто търся решение във всяка една ситуация. Във втория и третия сет загубих част от самочувствието си. Но знаех, че всичко е въпрос на психика и че мога да обърна.

Това беше невероятен мач в невероятна атмосфера. Беше много сложно да играя срещу Даниил – загубих срещу него на US Open, но в четвъртия и петия сет днес успях да вдигна нивото. Вие, като публика, ми помогнахте много за това", каза Вавринка минути след успеха си.

Така на 1/4-финалите в турнира Стан ще се изправи срещу Александър Зверев, който победи Андрей Любльов с 6:4, 6:4, 6:4. 

До момента Саша е печелил и двата си мача срещу швейцареца. На финала в Санкт Петербург през 2016 година надделя в три сета, а при същия резултат приключи двубоят им на Мастърса в Маями през 2017.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови