''Диамантеното момиче'' Мадлен Радуканова има дъщеря

OFFNews 04 януари 2024 в 09:23 4080 0

Мадлен Радуканова, Божидар Темелков

Снимка Фейсбук/Мадлен Радуканова

Мадлен Радуканова и Божидар Темелков

Олимпийската шампионка с ансамбъла от Токио 2020 Мадлен Радуканова стана майка на момиченце. Това съобщи самата тя с публикация във фейсбук профила си.

Бившата гимнастичка публикува снимки със своя приятел - шампионът по джудо Божидар Темелков. А под снимките започнаха да валят поздравления и пожелания.

"Честита радост, Мади! Да ви е жива и здрава и много да ви радва!", написа президентът на федерацията по
художествена гимнастика Илиана Раева. Поздравленията си поднесе и световната шампионка по бокс Станимира Петрова.

23-годишната Мадлен, която е дъщеря на бившия футболист на ЦСКА и Левски Милен Радуканов, и Темелков са заедно от около две години. Наскоро двамата организираха парти за разкриване на пола на бебето.

Купонът се състоя на язовир Жребчево, а именно там гостите разбраха, че Мадлен и Божидар очакват момиче.

Мадлен започва да тренира художествена гимнастика на 5-годишна възраст в София. Първоначално се подготвя за индивидуални състезания. Включена е в ансамбъл с Елена Бинева, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Теодора Александрова през 2016 г.

Радуканова е два пъти бронзова медалистка на световните първенства в Песаро и Баку през 2017 и 2019 г. Златна медалистка е на 5 обръча на световното първенство в София през 2018 г. Сребърна медалистка е с ансамбъла на световното първенство в София през 2018 г.

През 2021 година печели златен медал от олимпийските игри в Токио заедно със Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Това е първият за България златен олимпийски медал по художествена гимнастика на ансамбъл. С това си постижение и всички преди това, момичетата печелят прякора "Диамантите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика