Zenith Fusion Festival: Целият свят в родопско село

ОFFNews 30 март 2016 в 16:32 4838 0

На 24, 25 и 26 юни село Долен ще посрещне изгрева на новия Zenith Fusion Festival. Бутиковото събитие ще приеме само 300 гости във вълшебното родопско село, а най-нетърпеливите от тях се сдобиха с билети още в първите дни от продажбата им.

Zenith Fusion Festival ще представи богата програма, чиято основна цел е да покаже най-добрите начини, по които традициите не просто оцеляват в настоящето, а и се развиват в бъдеще. Кулминацията в програмата ще бъдат концертите на най-актуалните български групи, които смесват фолклорна музика със съвременни жанрове - Мерудия, Тъпани и гайди, Oratnitza, Kottarashky, Dharba, както и вълнуващ списък от международни артисти, които тепърва ще бъдат обявени.

Фестивалът ще покаже традиции и съвременност в изкуството и в предприемачеството. Поднесен по нов, интерактивен и креативен начин, фолклорът ще прескочи границата на прашните музейни витрини и ще заеме своето пълноправно място в глобалния свят. Zenith ще срещне високата технология и традиционните стопански похвати, красотата на народните носии и съвременната мода, глобалните комуникационни канали и архаичните песни и поеми, предавани от уста на уста през поколенията.

Неслучайно фестивалът започва на Еньовден – магическият празник на светлината, здравето и плодородието. Ще го отбележим в уникалната автентична атмосфера на село Долен, място обявено за исторически и архитектурен резерват още през 1977 година.

Тези, които успеят да си купят билети за събитието ще се докоснат до артефакти, занаяти и изкуства, оцелели през вековете, като едновременно с това ще видят тяхното обещаващо бъдеще през призмата на модернизацията. Гостите ще могат да избират между разнообразни дейности, с които да се забавляват през целия ден.

Децата в село Долен също са добре дошли - за тях са предвидени различни занимания, с които ще се забавляват и ще учат нови игри, интересни факти и занаяти.

До 1 май билетите за Zenith Fusion Festival ще са на цена от 50 лева, след това те ще струват 75 лева. Вход свободен за деца под 12 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови