Заснеха балетна фотосесия в рушащото се читалище в Шипка

OFFNews 27 юни 2018 в 16:48 2478 0

Снимка Здравко Менчев

Заснеха балетна фотосесия в рушащо се читалище. Снимките са направени в читалище „Светлина-1861“, град Шипка, и пресъздават красота и разруха в едно.

Те са заснети с участието на балетните артисти от трупата на Старозагорската опера Франческо Бориело /Италия/ и Нанако Имаи /Япония/, а автор на фотосите е Здравко Менчев, абитуриент в Гимназията с преподаване на чуждестранни езици “Ромен Ролан“- Стара Загора.

За кандидат-студентските изпити в НАТФИЗ, специалност „Филмово и телевизионно операторство“, Здравко Менчев e трябвало да подготви като част от своето портфолио 10 кадъра с определена тема.

Всички фотоси могат да бъдат разгледани в неговата платформа https://www.instagram.com/brendo0n/

„Кадрите с Бориело и Имаи са част от един мой по-голям проект. В него снимам, най-общо казано, Изкуството в изоставени и груби места. Има метафора в самите снимки. Искам да покажа каква сила има Изкуството и как може да възражда, да вдъхва нов живот в хора и места“, споделя Здравко Менчев. Той се занимава с фотография от осми клас.

Кадрите на Здравко са заснети преди повече от седмица. В медиите вече започна кампания за възстановяването на уникалното като архитектурна ценност читалище.

След среща на 19 юни в Шипка бе обявено, че започва процедура по обявяването на читалище „Светлина – 1861" за паметник на културата.

От 26 юни започна укрепването на покрива на сградата на читалището.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!