Започнаха снимките на "Пазителите на галактиката 2"

OFFNews Последна промяна на 17 февруари 2016 в 17:07 4256 1

"Марвел" стартира снимките на „Пазителите на галактиката 2“ в "Pinewood Studios" в Атланта, САЩ, като премиерата на филма в САЩ е предвидена за 5 май 2017.

Филмът е с режисьор и сценарист Джеймс Гън („Пазителите на Галактиката“, „Плужекът“). Във филма се завръщат оригиналните Пазители, включително Крис Прат („Джурасик свят“) като Питър Куил/Звездния повелител, Зоуи Салдана („Аватар“) като Гамора, Дейв Батиста („Спектър“) като Дракс Унищожителя, Вин Дизел ( „Бързи и яростни 7“, xXx”) като гласа на Грут, Брадли Купър („Наръчник на оптимиста“) като гласа на Ракетата, Майкъл Рукър като Йонду, Карън Гилън („Големият залог“) нато Небула, Шон Гън като Краглин. Към актьорския състав се присъединяват Пом Клементиев, Елизабет Дебики и Кърт Ръсел („Омразната осморка“, „Бързи и яростни 7“).

Под звуците на Жесток микс #2 (Awesome Mixtape #2), лентата продължава приключенията на бандата, която се опитва да разплете мистерията около родителите на Питър Куил.

Първият филм беше огромен хит сред критиците и публиката с международен бокс офис от над 770 милиона щ.д. и държи рекорда за най-добър дебют в киновселената на "Марвел". В допълнение саундтракът на филма стана платинен и беше номиниран за награда „Грами“.

В България „Пазителите на Галактиката“ привлече над 87 000 зрители и събра приходи от над 800 000 лв.

Базиран на героите от комиксите на "Марвел", показани за първи път през 1969, „Пазителите на Галактиката 2“ продължава линията на героични киноприключения от „Железният човек“, „Невероятният Хълк“, „Железният човек 2“, „Тор“, „Капитан Америка: Първият отмъстител“, „Отмъстителите“, „Железният човек 3“, „Тор: Светът на мрака“, „Завръщането на първия отмъстител“, „Пазителите на Галактиката“, „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, „Ант-мен“ и предстоящите да излязат „Първият отмъстител: Войната на героите“ с премиера на 6 май 2016, „Доктор Стрейндж“ с премиера на 4 ноември 2016 и „Тор: Рагнарок“ с премиера на 3 ноември 2017.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови