Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"За короната и страната" тръгва по кината от днес (трейлър)

ОFFNews 19 юни 2015 в 12:56 3140 0

От 19 юни в Дома на киното, в кино "Одеон", Културен център G8 и Euro Cinema тръгва филмът на Джон Бурман "За короната и страната", който скоро ще може да бъде гледан и в Пловдив и Варна.

1943 г.Бил Рохан е на 9 години, изключително щастлив, че заблудена бомба на Луфтвафе е унищожила училището му, но и тъжен, защото по-голямата му сестра, бременна от канадски войник, ще емигрира в Новия свят.

1952 г. Бил Рохан е на 18 и прекарва дните си в крайречния дом на семейството си, очаквайки призовка за 2-годишна казарма. Сутрините на Бил преминават в плуване и копнежи по красивото момиче, което всеки ден, по едно и също време, кара колело покрай реката. Идилията е разбита от суровата реалност на казармата, където Бил се запознава с аморалния шегаджия Пърси. Двамата замислят план да съсипят мъчителя си, старши сержант Брадли. Бил и Пърси са съперници и антагонисти, но военната подготовка им помага да изградят доверие и приятелство.

След подготовката много от наборниците са изпратени да се бият в Корейската война, но Бил и Пърси са зачислени към клаустрофобичен и подобен на затвор тренировъчен лагер, където трябва да подготвят новобранци. Напрежението намалява единствено когато напускат лагера за кратко. Бил се влюбва в неподходящо момиче – красавица, която случайно среща на рецитал. Междувременно твърдоглавият Пърси си губи ума по Доун, сестрата на Бил, която се е върнала от Канада, оставяйки мъжа си и двете си деца.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews