Войната в Сирия ще е една от темите на Оne dance week

ОFFNews 10 септември 2018 в 14:36 1347 0

Основателят на съвременната танцова сцена в Ливан и един от водещите арабски хореографи в света на съвременните изпълнителски изкуства Омар Раджех открива Оne dance week.

Неговият спектакъл #minaret, апел срещу безразличието към неправдата и войната, ще бъде представен на 21 септември от 19:30 в дома на културата “Борис Христов” в Пловдив.

Първият уикенд от 11-тото издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс продължава с две солови танцови миниатюри на японския хореограф Кенджи Шинохе на 22 септември от 19:30 отново в дома на културата в Пловдив.

Представлението е различна гледна точка към разрушаването на древния град Алепо в сирийския конфликт - като поредната страница от календара на вечната война. Спектакълът, обединяващ съвременен танц, дронове, арабска музика и вокали на живо, оспорва колективното примирение с погазването на човешкия живот, минало и култура. 

11-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс Оne dance week ще се проведе между 24 септември и 14 октомври в Пловдив.

Билети за спектаклите можете да намерите онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови