"Владетелите на България" - цветно пътешествие из българската история

OFFNews 25 май 2015 в 12:45 5831 0

След публикуването на две исторически книги и филм за швейцареца с българско сърце Луи Айер, младите патриоти от сайта "Българска история" представиха книжка за оцветяване за деца на любимата тема - за българските владетели.

Книжката „Владетелите на България“ дава възможност на малчуганите да опознаят българската история през пъстрите и изпълнени с нови познания илюстрации, съпроводени от увлекателно разказани истории за славното минало на народа ни. Това ще позволи на децата да почувстват историята ни близка, а добрите примери и поуките да се усвоят в приятната атмосфера на творчеството.

Картинките изобразяват десет средновековни владетели и събитията, белязали тяхното управление – кан Кубрат, кан Аспарух, кан Тервел, кан Крум, Княз Борис, цар Симеон, цар Самуил, Асеневци, цар Иван Асен Втори и цар Шишман.

Историята на всеки от тях е представена в кратък и адаптиран текст. Благодарение на графичното оформление на страниците, информацията е поднесена като реплика, която лъвчето Историчко отправя към своите спътници – децата.

Разказът на Историчко е увлекателен и има способността да пренася малчуганите в един колкото приказен, толкова и реален свят – този на българската история. Това дава шанс на подрастващите да почувстват историята близка и вълнуваща. А добрите примери и поуките от миналото да се усвоят в приятната атмосфера на творчеството.

За момента книжката не се разпространява в търговските мрежи и може да бъде поръчана от сайта на „Българска история“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови