Три пиеси за 18 лв. в Сатирата и през 2017-та година

ОFFNews Последна промяна на 04 януари 2017 в 16:54 3909 0

"Волпоне".

Инициативата „Театрален уикенд в Сатиричния театър” продължава и през новата 2017 година. Зрителите ще имат възможност да гледат три комедии в три последователни дни срещу три билета на обща стойност 18 лева.

Ето и предложението ни за януари:

"Волпоне" – 20.01. (петък) от 19:30 часа: Георги Мамалев, Антон Радичев и звездите на Сатирата Стефан Щерев – Чечо, Нона Йотова, Добрина Гецова играят за вас в сатиричната комедия „Волпоне“ под режисурата на проф. Здравко Митков. Макар и писана преди повече от 400 години творбата на ренесансовия автор Бен Джонсън не слиза от световните сцени. Темата за глупостта на хората, обладани от алчност и сребролюбие, остава актуална и в наши дни.

"На другата сутрин" – 21.01. (събота) от 19:30 часа: В "На другата сутрин" Александра Сърчаджиева е в ролята на момиче, ловящо гаджета на опашката за кино в петък вечер. Нона Йотова играе нейната разкрепостена майка, а Красимир Ранков е бащата с „всеобхващаща” сексуална ориентация. „На другата сутрин“ е преди всичко едно заразително смешно представление за любовта – как да я открием, съхраним и изведем до щастлива развръзка, убеден е режисьорът на спектакъла Веселин Ранков

"Вечеря за тъпаци" на 22.01. (неделя) от 19:30 часа: Вече 15-ти сезон комедията с Христо Гърбов и Иван Бърнев в главните роли продължава да пълни с публика голямата сцена на Сатиричния театър. Постановката на световноизвестният кинорежисьор Иржи Менцел се гледа с нестихващ интерес от различни поколения българи. За ролята си в нея Иван Бърнев получава „Аскреер“ за изгряваща звезда. На сцената му партнират още Веселин Ранков, Жанет Йовчева/Йорданка Стефанова и Калин Сърменов. Наред с неспирния хумор спектакълът извежда и важни морални изводи като например – да не слагаме етикети на хората преди да сме ги опознали и да не ги съдим.

На 3 януари 2017 в 10:00 часа билетната каса на театъра отвари врати за най-нетърпеливите почитатели на Сатирата.
От тази дата всички, направили резервации за представленията през януари 2017, ще могат да закупят своите билети. На 3 януари бе обявена програмата и бяха пуснати билетите и за февруари 2017.