Цигуларката Бомсори Ким ще свири в София

OFFNews 14 февруари 2023 в 10:08 1556 0

Бомсори Ким

Снимка Софийска филхармония

Бомсори Ким

Цигуларката Бомсори Ким ще се срещне за първи път с българската публика на 30 март. Със Софийската филхармония и под палката на маестро Найден Тодоров тя ще представи Концерт за цигулка на Нилсен, съобщават от филхармонията.

Във втората част на вечерта в зала "България" ще звучи Реквием на Габриел Форе с участието на Елена Механджийска и Атанас Младенов, както и на хора и оркестъра на Софийската филхармония.

Бомсори е определяна като един от най-динамичните и вълнуващи цигулари днес. Тя е е първата корейска изпълнителка, подписала ексклузивен договор с "Дойче грамофон".

"Бомсори Ким впечатли света, след като буквално помете конкуренцията и спечели награди на няколко от водещите световни конкурси, сред които 62-ия международен музикален конкурс на ARD, конкурсите "Чайковски", "Кралица Елизабет", "Ян Сибелиус", "Джоузеф Йоахим" в Хановер, международният музикален конкурс в Монреал, международният музикален конкурс "Сендай" и 15-ия международен конкурс за цигулари на името на Хенрик Виенявски", разказват от Софийската филхармония.

"Тази цигуларка е готова на всичко - с виртуозност, присъствие, яснота и топъл, богат тон, Бомсори умее да прави всеки момент неин собствен", пише Crescendo Magazine.

Този сезон й предстоят изяви с Нюйоркската филхармония и Яп ван Зведен, турне с Ротердамския филхармоничен оркестър и Лахав Шани, концерти с Кралския филхармоничен оркестър и Василий Петренко, с Националния оркестър на Уелс на Би Би Си и Райън Банкрофт , дебютира и със Симфоничния оркестър на Барселона и Оркестъра на Гулбенкян

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша