Цяла седмица гледаме моноспектаклите на Камен Донев (видео)

"София моно" ще включва и други представления

OFFNews 04 юли 2022 в 17:10 5526 0

Камен Донев представя
От 11 до 15 юли всяка вечер ще гледаме актьора в парка на "Военна академия"

Театралният фестивал “София моно" започва на 11 юли и ще продължи до края на месеца в традиционната си локация - парка на Военната академия, съобщават организаторите.

Акцент в програмата на събитието е Седмица на Камен Донев - от 11 до 15 юли. Тя включва пет вечери със спектаклите на актьора. Сред тях е софийската премиера на “Уют” и “Мартин, Данчо и майка ми” по текст на Камен Донев, в изпълнение на актрисата Албена Колева.

Премиерен за сцената на “София моно" е и моноспектакълът “Плач на ангел" на Христо Мутафчиев. Талантливият Димитър Живков ще представи за първи път и постановката под негова режисура – “4 жени без 4 G”, която е реализирана с трупата на казанлъшкия драматичен театър.

“Театър 199” се включва с “Хаос" на режисьора Марий Росен и с участието на Йоана Буковска-Давидова, Елена Атанасова и Радина Думянин. Актьорът Алексей Кожухаров представя две постановки, а “Пощенска кутия за детски приказки" ще е за най-малките фенове на фестивала.

Всички помним Камен като Учителя в "Улицата" на Теди Москов - оттогава насам аткьорът изгради гигантска кариера, мислейки, пишейки, хиреографирайки и играейки моноспектаклите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови