Специална вечер на киното и модата на СФФ

ОFFNews 25 март 2016 в 15:55 2382 0

„Наследството на Александър Маккуин”.

За поредна пета година София Филм Фест обръща специално внимание на филмите, които съчетават в себе си очарованието на модния свят и забележителния документален поглед към него.

Изборът на селекционерите на 20-тото издание на фестивала падна върху творбата на Лоик Прижан „Наследството на Александър Маккуин”. Един от най-прочутите дизайнери на нашето съвремие има огромен принос към модния свят и все още е твърде рано да се осъзнаят реално обхватът и ефектът му.

Филмът е своеобразно завещание, оставено от Маккуин, който слага край на живота си преди шест години. Основният фокус в „Наследството на Александър Маккуин” е върху работата, последните му колекции и източниците на вдъхновение за твореца.

На 29 март, от 21:00 часа в пространство ДНК ще се пренесем в света на модния авангард с още една специална прожекция на „Наследството на Александър Маккуин”.

Fashion Night Out е част от програмата „Кино и мода” на 20-ия София Филм Фест и в нея ще се включват и студенти от Нов български университет, които ще фокусират вниманието на публиката върху емблематични визии и пърформанси от ревютата на Александър Маккуин. С помощта на различни изразни средства – мода, звук, светлина и видео – младите дизайнери ще изградят пет инсталации, с които ще представят собствен прочит на забележителното творчество на британския моделиер.

В програмата на събитието е включена и прожекция на филма „XXSОФИЯ”, който изследва урбанистичното пространство на София със средствата на концептуалната мода в движение, образ и звук.

Както подобава, на едно истинско модно събитие му отиват коктейли - ето защо всички гости ще бъдат изискано поглезени с изненади от "Beefeater GIN".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови