Синът на Чарли Чаплин идва в България

OFFNews 30 май 2024 в 17:00 2136 0

Снимка

Юджийн Чаплин, петото дете на Чарли Чаплин, готви специална изненада за българската публика. Той ще сподели за първи път три неразказани истории с баща си на 10 юни в зала "България", на 12 юни в Драматичен театър - Пловдив и на 15 юни във Фестивалния комплекс във Варна.

Юджийн Чаплин ще се срещне и с част от публиката след спектаклите в София и Пловдив. Зрителите, закупили по-висок клас билети, ще имат и личен подарък от сина на Чаплин. Поради големия интерес към Chaplin Pianissimo се пускат допълнителни билети за 10 юни в София, и за 12 юни в Пловдив.

Юджийн Чаплин дълги години работи в звукозаписното студио в казиното в Монтрьо, където записват свои албуми групи като Queen и The Rolling Stones, участва в записите на Дейвид Боуи.

"Работата със световни музиканти беше сбъдната мечта за мен. Когато бях млад, мечтаех не за артистична кариера в киното, а да бъда музикант. Попадайки в звукозаписното студио, донякъде успях да усетя тръпката по създаването на музика", споделя Юджийн Чаплин. Той си спомня, че като малко момче прекарвал часове в хола на семейната къща във Веве, слушайки как баща му създава музиката за бъдещия си филм.

За разлика от своите братя и сестри, той остава свързан с наследството на своя баща като продуцира документален филм за Чарли Чаплин и по негова идея се реализира концертът-спектакъл Chaplin Pianissimo.

"Създадох Chaplin Pianissimo в знак на благодарност за музиката, която баща ми ни остави, за любовта, която събуди у нас. Този концерт-спектакъл е обяснение в любов към музиката", споделя Юджийн Чаплин, който пристига в България със световноизвестния пианист и композитор Жан-Паскал Бентюс и професора от консерваторията De Musique de Paris Силвен Моризе. Те ще се срещнат със студентите и ученици по пиано на проф. Елена Дикова. Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови