Сара Джесика Паркър е номинирана за театралната награда ''Лорънс Оливие''

OFFNews 15 април 2024 в 16:10 1517 0

Сара Джесика Паркър на сцената

Снимка Getty images

Сара Джесика Паркър на сцената

Сара Джесика Паркър, Андрю Скот и Сара Снук са сред звездите, които се борят тази вечер в Лондон за британските театрални награди „Лорънс Оливие“, предаде АП.

Наградите „Лорънс Оливие“ - британският еквивалент на бродуейските награди „Тони“ - се връчват по повод голямата успеваемост на новите представления в Уест Енд, който най-накрая се съвзема от пандемията от КОВИД. Звездата от „Тед Ласо“ Хана Уодингам ще бъде водеща на пищната церемония в лондонската зала „Роял Албърт Хол“.

Изпълнителката от „Сексът и градът“ Сара Джесика Паркър е номинирана за най-добра актриса за изпълнението си в романтичната комедия на Нийл Саймън „Стая в хотел „Плаза“, в която участва със съпруга си Матю Бродерик.

Звездата от „Наследници“ Снук е номинирана за соловия си спектакъл „Портретът на Дориан Грей“. Претендентът за най-добра мъжка роля Скот също е номиниран за моноспектакъл, адаптация на „Вуйчо Ваньо“ от Антон Чехов.

Новата постановка на „Булевардът на залеза“ с участието на Никол Шерцингер в ролята на филмовата звезда Норма Дезмънд получи 11 номинации, включително във всички категории за актьорско изпълнение в мюзикъл. Постановката, режисирана от Джейми Лойд, ще бъде пренесена на Бродуей по-късно тази година.

Пиесата „Скъпа Англия“ на Джеймс Греъм - поглед към измъчените отношения на страната с националния ѝ отбор по футбол - има девет номинации, включително за най-добра нова пиеса и най-добър актьор за Джоузеф Файнс, който играе мениджъра на Англия Гарет Саутгейт.

Претендентките за главна женска роля, освен Паркър и Снук, са Софи Оконедо -за „Медея“, Шеридан Смит за „Шърли Валънтайн“ и Лора Донъли за „Хълмовете на Калифорния“.

Освен Файнс и Скот, за най-добър актьор са номинирани Марк Гатис, Джеймс Нортън и Дейвид Тенант.

Наградите, които се присъждат за постижения в областта на театъра, операта и танца, са учредени през 1976 г. и носят името на покойния актьор и режисьор Лорънс Оливие. Лауреатите се избират от гласуващи групи от сценични професионалисти и театрални зрители.

Миналогодишните актьорски победители бяха Пол Мескал за „Трамвай "Желание“ и Джоди Комер за Prima Facie.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки