Режисьорът на „Дякон Левски“ обяви война на медиите

Александър Новков Последна промяна на 23 февруари 2015 в 15:40 9394 29

Максим Генчев обяви война на медиите, провокиран от критиките към филма му „Дякон Левски“.

Режисьорът избухна днес в ефира на bTV и отсече, че стотици хиляди харесват филма, а медиите се хващат за „2-3 платени статии“.

Провокиран от въпрос на водещата, той заяви: „Не се предава. Той (бел. ред. – Левски) се принася в жертва. Как може? Ще избухна пак! Преди това Левски обиколи цяла България и навсякъде му затваряха вратите. Би го градушката на улицата. Видя труповете на обесените си другари. Видя как разстреляха човек пред него. Видя страданието на този народ. И за да избави този народ от страдание, той отиде и каза: „Пренасям се в жертва”. Това е той! Това е великият мъж! А не страхливец, който е избягал и са го хванали като някакъв крадец! Той ако с три заптиета не може да се оправи, къде е тръгнал революция да прави? Къде е тръгнал империя да събаря? Това е велика работа! Как може да не достига до вас това послание? Аз просто съм изумен!”.

След като водещите споменаха, че филмът е забранен за лица под 12 години, режисьорът не сдържа нервите си и гневно ги нападна с думите:

"Ще ви съдя за клевета! Вие сте изключително подли същества и аз обявявам война на медиите".

От своя страна родственицата на Левски – Христина Богданова, заяви, че във филма не е видяла визионера Левски, този, който създава огромна мрежа от комитети и увлича хората, мотивирайки ги и обединявайки ги до ден днешен, 142 години по-късно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.03 2015 в 00:36

Големи разбирачи сте ! Филмът е хубав, вие сте боклуци и комплексари, а тези, които се връзват на платени коментари и от конформизъм си оформят мнение, може да ме хванат за шлифера.

24.02 2015 в 16:32

А Прасчо дали го харесва !?!

24.02 2015 в 12:20

Да правиш филм за Левски е доста висока топка... А тоя режисьор много си е повярвал и сега истината за това колко ги може тия работи яко го боде.

24.02 2015 в 10:55

@Николай (24 коментар)

Глупаво е да лепиш етикети, особено ако се опитваш да наречеш група от хора неграмотни с коментар в който има дузина грешки.

24.02 2015 в 09:36

Трейлърът е ужасен, но ако не бях видяла изявите на този "режисьор" бих гледала филма. След като видях човека зад тази продукция, съвсем загубих интерес. Едно е да направиш говно и да се опиташ да го продадеш, друго е да направиш говно и да изгониш публиката. Глупак.

24.02 2015 в 00:39

Аз например пък гледах филма, таях надежда,първоначално даже ми хареса идеята за показване на Левски като обикновен човек,какъвто все пак е бил,и да,показани са нелицеприятни истини за нас,но филма все пак е "Дякон Левски" ,а не "Художествен анализ на българския манталитет" или нещо подобно.Затова и в крайна сметка аз също станах част от хората които смятат че филма е един от най-лошо правените в последно време, за подобни филми немалко хора се смеят и на американците,а не смятам че все още трябва да се сравняваме с тях по простотия и изкривяване на историческите факти правейки просто "филм за филма".Не знам само защо може би 90% от подкрепящите филма в интернет пространството пишат изключително неграмотно, с пунктуационни,лексикални,граматични и правописни грешки. А и освен това, водих спор с екипа на филма във фейсбук ,и след половин ден установих че те са същите - не приведоха един смислен аргумент в своя защита,едно интелигентно изказване дори.

23.02 2015 в 22:31

до МБ

Гледай го и ако те е яд за времето и парите си признай.
Ще ти олекне. Няма да си сам.

23.02 2015 в 22:10

Къде е онзи велик патриот, вечно коментиращ политическите теми, вечно защитаващ великата Руска нация, обяснявайки ни колко много ни е помогнала Русия и сме истински Българи... истински патриоти, едва ли не трябва да се чувстваме руснаци... защо не коментира филма "Дякон Левски" а само новините свързани с Русия и Евросъюза... може би не му плащат да коментира такъв тип новини :)

23.02 2015 в 21:59

Като ви е обявил бойкот, бойкотирайте и вие! Какво ме занимавате с лайната на този комплексар. Да ходи ад си ги гледа и да маструрбира величествено... Говедо!

23.02 2015 в 21:27

Без значение какъв е филма, за произведение на такъв фръцльо пари няма да дам, ако ще и пет стотинки да е билета.