Принс влязъл в болница заради свръхдоза преди 6 дни

OFFNews 22 април 2016 в 16:32 3339 2

Снимка Reuters

Принс е бил приет в болница заради свръхдоза 6 дни преди смъртта си. 

Преди две седмици Принс отмени концерти в Атланта, защото не се чувстваше добре. На 14 април той изнесе концерт там и се извини на публиката за отлагането на шоуто.

Ден по-късно Принс кацна със самолета си непредвидено в щата Илинойс и беше отведен в болница, като официалната версия беше тежка форма на грип. Според сайта TMZ обаче причината е била именно приемане на твърде голяма доза наркотици. 

Той е бил изписан от болницата на 16 април и същия ден е организирал парти с танци в имението си, за да покаже, че се чувства добре. 

Принс беше открит мъртъв в асансьор в звукозаписното си студио, което се намира в имението му в щата Минесота. 

Започна разследване на причините за смъртта му, а аутопсията ще бъде извършена в петък. 

Феновете на Принс в цял свят го почетоха с танци по улиците на фона на неговите песни, а редица известни сгради се оцветиха в лилаво в негова памет заради най-разпознаваемата му песен "Purple rain", която му донесе и Оскар през 1984 г.

Почитта си към Принс изказа и американският президент Барак Обама. 

Днес ние изгубихме една творческа икона. Мишел и аз се присъединяване към милионите фенове на Принс по целия свят, които скърбят за неговата внезапна смърт. Малко творци са повлияли на звученето и на траекторията на поп музиката по такъв начин или са докоснали с таланта си толкова много хора, колкото Принс. В мислите си сме със семейството на Принс, с неговата група, с всички, които го обичаха, каза в специално изявление Обама. 

Мадона обяви, че е сломена от новината за смъртта на музиканта и допълни, че Принс е бил истински визионер, който е променил света.

Мъката си от смъртта на Принс споделиха и редица други популярни личности, сред които Мик Джагър, Селин Дион, Саймън льо Бон, Томи Мотола, Ръсел Кроу, Крис Дженър, Джоан Колинс, Шонда Раймс, Спайк Лий, Деми Ловато. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!