Препоръчваме ви: 'Нелюбов' в Дом на киното

OFFNews 03 юни 2018 в 01:19 2281 0

Днес от 12:05 часа в Дом на киното ще можете да се насладите на филма "Нелюбов" на руския режисьор Андрей Звягинцев.

След като социалната му драма Левиатан вдигна Русия на нокти, Звягинцев отново изследва семейна история, но под друг ъгъл – млада двойка, минаваща бурно през развод, трябва да сключи примирие, за да намери избягалия си син.

Яростна, загадъчна и ужасяваща история на една духовна катастрофа, филмът е метафора за държавата на Путин, някъде между стремежа към по-висока гледка от социалната стълба и консервативните норми на религията и национализма. На ръба на развода си Женя и Борис започват нов живот: тя прекарва повече време с телефона си, отколкото с идеалния нов мъж, а той – в компанията на вече бременната си приятелка. Във все още общия апартамент ги събира единствено 12-годишния им син Альоша, чиито вглъбени очи попиват студа между тях, докато момчето не изчезва безследно. Търсенето му обаче няма да спаси този брак, а само ще разпространи липсата на любов като зараза към всички около тях.

"Не можеш да живееш без любов", казва финалът, в който единственият шанс за промяна се оказва загубата, способна да събуди човечността.

Вижте и останалите ни предложения за интересни събития за днешния ден:

Опера 

От 16:00 часа в Софийската опера ще се играе балетът "Жизел".

Идеята за балета „Жизел” (Giselle) идва от френския писател Теофил Готие, който предлага на Адолф Адам да напише музиката. В началото на 1841 година композиторът вече е готов, не закъснява и премиерата на 28 юни 1841 г. в Парижката опера. Успехът е толкова голям, че превръща веднъж завинаги „Жизел“ в апотеоз на романтичния балет. След Париж „Жизел” се играе в Лондон, Виена, Санкт Петербург, Милано, Ню Йорк, в цял свят, непрекъснато…

Повече информация за събитието можете да откриете ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови