Премиера за България на 'Скулптури' на Иво Димчев на Оne Dance Week

Пълна зала на „Дует за човек и робот“ откри десетото издание на фестивала, който продължава до 15 октомври като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019

ОFFNews 26 септември 2017 в 18:12 3787 0

Българската следа в юбилейното издание на фестивала Оne Dance Week е най-новият спектакъл на Иво Димчев- "Скулптури", който ще бъде показан в Пловдив на 30 септември от 19:30 часа.

Едва преди няколко седмици представлението дебютира на сцената на „Фолкстеатер“ във Виена и предизвика широк отзвук в артистичните среди и публиката. 

Музикалният групов пърформанс, който ще бъде представен за първи път в България, е и името на новия албум на хореографа, художник, вокалист, автор на песни, пърформър и провокатор Иво Димчев.

Песните от албума са гръбнакът на този уникален 70-минутен спектакъл, стоящ на границата между поп концерт и съвременен танцов пърформанс. В "Скулптури" редом с Иво участват Жордан де Шампс, Елена Араужо, Джаскаран Ананд и Паулина Щор. Акомпаниментът на пиано на живо е на Димитър Горчаков.

Следващите дати на представлението включват 7 октомври – Букурещ, 16 октомври – Лондон, 3 ноември – Барселона, 8 декември – Рига, и 8 януари – Ню Йорк.

Досега Иво Димчев е участвал в различни издания на Оne Dance Week с "Париж" (2012) и "P Project" (2013).

Юбилейното издание на Оne Dance Week започна с пълна зала и бурни овации за новаторския спектакъл от Тайван "Дует за човек и робот". Хуанг Юи и германският индустриален робот KUKA – един от най-напредналите, прецизни и разпознаваеми достижения на роботиката, не оставиха нито един зрител безучастен и провокираха в публиката размисли за мястото на човека в съвременното технологично общество и мястото на технологиите в човешкия живот.

Програмата на фестивала ще продължи с Вечер на младите хореографи от Япония и Корея с три спектакъла на 1 октомври от 19:30, които ще се играят един след друг. Спектаклите "Кожа", "Опит" и "Между нас" гостуват в Пловдив с подкрепата на Международния фестивал за хореография в Сеул.

В продажба е фестивалният билет на стойност 55 лв, както и билетите за "Скулптури" на цени от 10, 15 и 20 лв. и за Вечерта на младите хореографи на цени от 10 и 15 лв., като всички те могат да бъдат закупени онлайн в платформата на epaygo.bg, на касите на EasyPay, в офиса на Оne Dance Week в Капана в Пловдив на адрес ул. Христо Дюкменджиев 10, както и в специалната Visa будка на Копчетата в Пловдив.

Ученици и пенсионери могат да закупят билети на стойност от 5 лв. на касата на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив при наличие на свободни места в залата непосредствено преди избраното от тях представление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови