Постановката "Емигранти" на гости в Швейцария

ОFFNews 01 ноември 2016 в 16:09 6475 0

Актьорите Милен Миланов и Сашо Дойнов, които вече трети сезон играят „Емигранти“ в театър „Българска армия“, ще зарадват публиката в Швейцария. След препълнените салони от европейското им турне във Виена, Линц, Братислава и Лондон предстоят Женева - 4 ноември 2016г. (петък) и Цюрих на 5 ноември 2016г. (събота).

Гостуването на актьорите е по покана на посланика на България в Швейцария – Н. П.р. госпожа Меглена Плугчиева. Представлението ще бъде гледано както от нея, така и от Н. П.р. госпожа Деяна Костадинова, посланика на България в ООН.

Освен че брилянтната игра на Милен Миланов, в ролята на политемигранта А.А., и Александър Дойнов - гастербайтерът Х.Х., печели сърцата на публиката, сюжетът на пиесата е актуален и до днес. Режисьорката Диана Добрева споделя, че текстът, написан преди повече от 40 години от Славомир Мрожек, е дълбок и болезнено откровен разговор. Той засяга темите за свободата, добротата, благородството, прошката и Бог, за нуждата от нежност, близост и топлота.

Еднa от последните дестинации на европейското турнета на „Емигранти“-те беше Лондон. Там оценка за спектакъла даде Н. П.р. Константин Димитров, посланик на България в Лондон:

„Превъзходна игра на актьорите. Прекрасен прочит на текста. Дълбоко гмуркане в проблема на емигранта. Благодаря Ви за драматизма и прекрасното чувство за хумор, което сте вплели в този тежък за човека проблем. Да живееш далеч от близките хора, от семейството, от родината.“

Турнето на представлението във Виена бе уважено и от Н. П.р. госпожа Елена Шекерлетова, с която творческият екип на „Емигранти“ проведе изключително вълнуваща среща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews