Почина Алекси Лайхо - легендарният фронтмен на Children of Bodom

OFFNews 04 януари 2021 в 16:31 5068 0

Един от най-известните китаристи в света -  Алекси Лайхо почина едва на 41-годишна възраст.

Фронтменът на Children of Bodom е издъхнал миналата седмица в дома си във финландската столица Хелзинки. Той е страдал от сериозни здравословни проблеми през последните години, споделят колегите му.

"Повече от 25 години приятелство. Загубихме брат. Светът загуби феноменален текстописец и един от най-великите китаристи на всички времена. Спомените и музиката на Алекси ще живеят вечно", пишат във Фейсбук от Children of Bodom.

"Най-обичащия и великолепен съпруг и баща", написа и съпругата му Кели Лайхо-Райт.

Алекси Лайхо е роден е на 8 април 1979 г. в Espoo, Финландия. Започва да свири на пиано едва на 5 години. По-късно започва и уроци по цигулка. На единадесет обръща гръб на класически инструменти и се изкушава от китарата. Повлиян от Стив Вай, той решава да стане китарист и започва да взима уроци в Finnish Pop & Jazz Conservatory.

Той създава групата Inearthed още докато е тийнейджър, вдъхновен от мрачната, процъфтяваща метъл сцена в Скандинавия в началото на 90-те години, както и от класически хеви метъл. През 1997 г. групата променя името си на Children of Bodom - препратка към убийството на трима тийнейджъри в езерото Бодом в Еспоо през 1960 година. Алекси остава фронтмен на групата до 2019, а миналата година той сформира нова група Bodom After Midnight.

"Ние сме абсолютно съкрушени от внезапната загуба на нашия скъп приятел и член на групата. Пътуването ни заедно като група току-що беше започнало, така че няма думи, които да опишат шока и бездънната мъка, която всички ние изпитваме" пишат и новите му колеги от Bodom After Midnight.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови