Пловдивският театър обра 'Аскеер'-ите

OFFNews 25 май 2019 в 08:26 3105 0

Снимка БГНЕС

Снощи се проведе церемонията по връчването на 29-те награди "Аскеер", на които най-много получи Пловдивският театър, който обра цели 5: за съвременна българска драматургия, за сценография, за изгряваща звезда, за режисура и за най-добро представление „Дебелянов и ангелите“, поставено от Диана Добрева, предава БНР.

За най-добра женска роля бе отличена Радина Кърджилова, която изигра Сара в "Любовникът" в Народния театър, а за мъжка Валентин Ганев, който се превърна в Лаймон Фелд в "Спускане от връх Морган" в Народния театър.

В категорията "Режисура" статуетката, изработена от Георги Чапкънов, отиде при Диана Добрева за две представления: "Бащата" в Народния театър "Иван Вазов" и "Дебелянов и ангелите" в Пловдивския театър.

Иван Налбантов получи статуетка за цялостен принос: "Никога досега, до днешния ден, не съм бил обект на такова засилено внимание. То не бяха интервюта, разговори в радиа и телевизии, поздравления и аз най-сетне разбрах какво са преживявали тези колеги, които за дълго са били нещо като звезди или подобия на звезди и признавам си честно - вече въобще не им завиждам".

90 постановки, 65 от тях на столични театри, влязоха в битка за "Аскеерите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови