Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Панорамата на детското творчество „ Вълшебните багри на природата ”

Сдружение „Духовно огледало”: Джуниър Бенд свири, деца рисуват върху стъкло, текстил и чадъри в Пловдив

OFFNews 07 юни 2022 в 15:15 1852 0

В истински празник за душата и наслада за сетивата се превръща Стария Пловдив този уикенд, благодарение на талантливи деца от цялата страна. Улицата пред къщата на д-р Стоян Чомаков, в която е постоянната експозиция на Златю Бояджиев, е домакин на 23-тата Панорама на детското и младежко творчество, организирана от сдружение „Духовно огледало”.

Зоната по калдъръмената улица стана в събота галерия на открито със стотици творби на талантливи български деца. Хлапета и младежи поставиха и маси-работилници, на които пред очите на хилядите жители и гости на Пловдив рисуваха пъстри картини върху текстил, стъкло, чадъри и хартия. Любимият на цяла България ученически духов оркестър от Велико Търново „Джуниър Бенд” даде старт на пъстрото детско творчество с 40-минутен концерт. Деца твориха, докато други пееха и свириха за радост на учители, родители, българи и чужденци. Младежи от ателиета в страната твориха още кукли от царевична шума, други подредиха станове и показаха техники на тъкане. Всеки можеше да се спре и да види какви тънкости използват децата, за да рисуват цветя, риби и пеперуди върху стъкло и плат.

Панорамата на детското творчество е тази събота и неделя в Стария Пловдив. На цветния празник, сътворен от усмивките и талантите на децата, посетителите могат да се насладят от 10 до 18 ч. през двата почивни дни. Освен на пъстрите работилници и изложби, стотици младежи и родителите им получиха и полезна информация от щанда на програма „Еразъм +” и Центъра на развитие на човешките ресурси за множеството програми за обмяна на опит и обучения в европейски училища и университети.

Детският празник е организиран от сдружение „Духовно огледало” с подкрепата на Община Пловдив, програма „Еразъм +” на ЕС и Центъра за развитие на човешките ресурси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови